Gras Qatar is zekere groeimarkt

AMSTERDAM -  Zaadbedrijf Barenbrug wil een kans voor open doel in Qatar, door het leveren van gras voor het WK voetbal over tien jaar. Ook andere Nederlandse ondernemers, van architecten en veiligheidsdeskundigen tot transportexperts en bouwbedrijven, zien volop mogelijkheden in de aanloop naar het toernooi van 2022. In de Amsterdam Arena spoorde Ronald de Boer, boegbeeld van dat WK, hen verder aan. 

Slidings op écht gras
Ook in de stadions van Qatar zullen de spelers slidings maken op echt gras, als het aan Barenbrug ligt. „Praten over kunsgras is bij ons vloeken in de kerk”, lacht exportmanager Martin Dekker. In het droge klimaat van Doha zijn de uitdagingen wel groter dan in Warschau, waar de komende EK-finale gespeeld wordt op zijn gras. „Gras groeien lukt ook in Qatar, met de juiste technische waarborgen, zoals goede ventilatie.” Het Nijmeegse familiebedrijf wil een WK-opdracht binnenslepen om nog meer naam te maken in het Midden-Oosten, vertelt Dekker. 

Gras kan overal groeien
"Het is een groeimarkt. In Qatar kunnen we laten zien dat we grassen overal kunnen laten groeien." Barenbrug is al actief in Saoedie Arabië, Iran en Irak en de Verenigde Arabische Emiraten. "Mensen daar zijn dol op gazons in parken, zodat ze met de familie naar buiten kunnen, om een balletje te trappen en te picknicken."

Uit de Financiële Telegraaf, 26 mei 2012