Nederlands graszaad ingevlogen om grasmat op WK-voetbal te herstellen

Enkele stadionvelden van het WK in Zuid-Afrika, waaronder Durban en Port Elizabeth, verkeren in een belabberde staat. Als laatste redmiddel om deze velden alsnog goed bespeelbaar te krijgen werd speciaal supersnel kiemend graszaad uit Nederland ingevlogen en direct bij aankomst deze week ingezaaid in de bestaande grasmat. Hopelijk komt het gewenste resultaat nog op tijd.

 

Maandagavond speelt Oranje dus op Nederlands gras. De spelers kennen dit SOS®-gras van Barenbrug al. SOS®-gras werd in april/mei ook ingezaaid ter verbetering van alle WK-trainingsvelden van de 32 ‘Team Base Camps', waaronder het veld van Witwatersrand-Universiteit, het trainingsveld van Oranje. Bij aankomst in Zuid-Afrika prees van Marwijk de mooie kwaliteit van deze grasmat.

 

Gras à la minuut, een trend
SOS® is nieuw maar wordt al op de meeste Nederlandse stadionvelden gebruikt waaronder Ajax, AZ, Feyenoord en het stadion van landskampioen FC Twente. In het buitenland is SOS® ingezaaid bij o.a. Manchester City, Schalke 04 en de Duitse landskampioen Bayern München.

 

Onderzoek
Vier jaar onderzoek door Barenbrug heeft geresulteerd in het nieuwe graszaadmengsel SOS®. Het biedt de oplossing voor trainingsvelden én stadionvelden; méér speeluren, halveert de hersteltijd na doorzaai, ook te gebruiken in de winter. Een dichte grasmat jaarrond wordt hiermee voor steeds meer clubs bereikbaar.

 

Koninklijke Barenbrug Groep

De Koninklijke Barenbrug Groep is een familieonderneming met als kernactiviteiten plantenveredeling, graszaadproductie en wereldwijde marketing van graszaad. Met een team van 500 medewerkers en 23 vestigingen in 13 landen op 5 continenten is Barenbrug de toonaangevende graszaadonderneming in de wereld, al meer dan 100 jaar. Grassen van Barenbrug worden gebruikt op internationale evenementen waaronder het WK-voetbal 2010 in Zuid Afrika, maar ook in het Olympisch stadion

Bird's Nest, Beijing 2008, het WK in Duitsland 2006 en vele andere plaatsen in de wereld.