Nederlands graszaad verovert EK 2012

Keuze voor Nederlandse kwaliteit
Voor de stadions waarin gespeeld wordt tijdens het EK hanteert de UEFA de hoogste kwaliteitseisen. Het veld moet ruimte bieden aan het mooiste voetbal en het moet bij miljoenen toeschouwers van het beeldscherm afspatten. Om hier zeker van te zijn worden zowel bestaande als nieuwe velden in de EK-stadions doorgezaaid met Nederlandse graszaden van Barenbrug.


Openingswedstrijd op Nederlands gras
Naast het doorzaaien van nieuwe en bestaande velden met graszaad van Barenbrug zit er nog een extra Nederlandse (oranje) tint aan het aanwezige gras. De openingswedstrijd tussen Polen en Griekenland zal gespeeld worden op een uit Nederland afkomstige grasmat die voor 100% is ingezaaid met Nederlandse graszaden van Barenbrug.

Vaste waarde
Dankzij constant innoveren heeft Barenbrug ook in de internationale voetbalwereld een vaste plaats verworven met haar graszaden. Bijzonder, want de verschillende omstandigheden vragen om een flexibiliteit van het te gebruiken graszaad. Door haar wereldwijde oriëntatie heeft Barenbrug graszaden voor iedere klimaatzone, resulterend in de aanwezigheid op vrijwel alle prestigieuze sportevenementen van deze en afgelopen eeuw. De innovaties die het bedrijf ontwikkelt vinden hun weg van de WK en EK finales tot aan de tuin van de consument wereldwijd.  

Gras op maat
In Polen en Oekraïne zet Barenbrug diverse van haar graszaadmengsels in. Het mengsel SOS®, wat als redder in nood is gebruikt tijdens het WK in Zuid Afrika in 2010, wordt ook nu weer gebruikt. Op andere locaties wordt gebruik gemaakt van Speedy Green en voor het eerst wordt ook het nieuwe graszaadmengsel RPR® op een internationaal kampioenschap ingezet. Deze innovatie van het Nederlandse bedrijf heeft in korte tijd indruk gemaakt op fieldmanagers wereldwijd, wat bekroond is met inzaai voorafgaande aan de beslissende wedstrijden om de KNVB beker en de Engelse Premier League. Ongeacht de uitslag van het toernooi is Nederland dus tot en met de finale goed vertegenwoordigd tijdens het EK.

 

RPR® - Regenerating Perennial RyegrassRPR - Regenerating Perennial Ryegrass
RPR® is een zelf herstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. De uitlopers zorgen voor een natuurlijk netwerk van stolonen. Eigenlijk is dit een soort van wapening in de zode, waardoor RPR® de hoogste bespelingstolerantie biedt. In plaats van losse grasplantjes, zoals traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR® een link naar andere plantjes en naar de bodem waardoor intensieve bespeling mogelijk is.

Lees hier meer over RPR®


SOS® 

SOS® is vooral in de wintermaanden een topper. Het kiemt namelijk al bij zo’n 6 °C en is daarom uitermate geschikt voor de doorzaai. Daarnaast is het ook nog zo dat het eerder dan straatgras kiemt (dit gebeurt bij ongeveer 8 °C). SOS® is dus ook een serieuze uitdager van straatgras.

Ga nú voor SOS®!


Royal Barenbrug Group 
De Royal Barenbrug Group is een wereldwijd opererend familiebedrijf met als kernactiviteiten grassenveredeling en de productie en marketing van graszaden. Met meer dan 550 medewerkers, 25 vestigingen in 16 landen op 6 continenten is Barenbrug de toonaangevende graszaadonderneming in de wereld, al meer dan 100 jaar.

Doorzaai met graszaden van Barenbrug

Doorzaai met graszaden van Barenbrug