Oranje op vertrouwde ondergrond richting kwartfinale EK

De kwartfinale van het EK-voetbal - en hopelijk de halve finale en finale - speelt Oranje op een vertrouwde Nederlandse ondergrond van graszaadbedrijf Barenbrug. Ook de eerste twee succesvolle groepswedstrijden heeft Oranje gespeeld op een mat die voornamelijk bestaat uit grassen van Barenbrug.

In vijf van de acht stadions op EURO 2008 in Oostenrijk en Zwitserland liggen matten die bestaan uit grassen van Barenbrug. Tijdens de groepswedstrijden in Bern tegen Italië (3:0) en Frankrijk (4:1) heeft Oranje de grassen van Barenbrug al kunnen ervaren. De kwartfinale in Basel speelt Oranje op 100% Barenbruggras. En als ‘onze jongens’ doorstomen naar de halve finale en finale in Wenen komt het ook op een Nederlandse mat te spelen: de grassen in het Ernst-Happel-Stadion zijn namelijk ook overwegend door Barenbrug gekweekt.

Belangrijke rol
Al jaren speelt Barenbrug een belangrijke rol op EK’s en WK’s. EURO 2000 in Nederland en België en het WK in 2006 in Duitsland waren de uitschieters. Op beide toernooien waren alle stadions voorzien van grassen van Barenbrug. De eisen die de organisaties stellen aan de grasmat zijn uiterst hoog. Alleen mengsels die bewijsbaar tegen een hoge betreding kunnen en die een dichte zode vormen, worden geselecteerd.

BAR EURO: Engels raaigras
Het ras dat het meest toegepast is in de stadions op EURO 2008 is BAR EURO. Dit Engels raaigras  heeft een superieure betredingstolerantie, vormt een dichte zode en herstelt zich snel als gevolg van een sterke groei. Barenbrug heeft een uitgebreide R&D-afdeling die veel onderzoek doet naar nieuwe toepassingen. “Een nieuw ras ontwikkelen kost ongeveer 15 jaar”, zegt productmanager Lex van der Weerd van Barenbrug. “Uiteraard kijken wij ook naar de schaduwtolerantie voor gebruik in stadions.”

Wereldwijd opererend
De Royal Barenbrug Group is een wereldwijd opererend zaadbedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Tot op de dag van vandaag is de Royal Barenbrug Group een onafhankelijk familiebedrijf. Kernactiviteiten van Barenbrug zijn plantenveredeling, graszaadproductie en wereldwijde verkoop en marketing van grassen en voedergewassen. Research & development in de belangrijkste klimaatgebieden ter wereld vormen het fundament onder de unieke kwaliteitsproducten van Barenbrug.

100 jaar ervaring
Met een jaaromzet van 160 miljoen euro behoort Barenbrug met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De Royal Barenbrug Group heeft 20 vestigingen in 12 landen op vijf continenten. Met een ervaring van ruim 100 jaar heeft Barenbrug een internationale reputatie opgebouwd, gebaseerd op de corporate values innovatie, kwaliteit, marketing en partnership.