Oranje traint op Nederlands gras tijdens EK 2012

Terwijl het historisch centrum van Krakow zich opmaakt voor het fameuze Oranjelegioen, wordt slechts enkele kilometers verder de laatste hand gelegd aan een perfect trainingsveld voor de spelers van Oranje. Tijdens het toernooi traint het Nederlands elftal in het stadion van Wisla Krakow op Nederlands gras. De basis voor de successen van Oranje!


Alleen het beste gras
De grasmat van het stadion wordt onderhouden door Andrzej Antosz, groundsman van Wisla Krakow. “Nadat het Poolse voetbalseizoen is afgelopen heb ik precies vier weken om mijn grasmat weer op niveau te krijgen”, aldus Antosz.  “Ik werk al jaren met Barenbrug en zolang ik met de gele zakken werk weet ik waar ik aan toe ben: topkwaliteit”. Antosz staat in de wereld van de groundsmen hoog aangeschreven. Het Nederlands elftal is in goede handen gezien zijn kunde en ervaring. 

Doorzaaien
De methode die gebruikt wordt om het veld voor Van Marwijk en zijn team in optimale conditie te krijgen, is doorzaai. Hiervoor gebruikt Antosz op advies van Barenbrug Polen het graszaadmengsel Speedy Green. Ruim voordat Oranje arriveert zal het trainingsveld met Speedy Green zijn doorgezaaid, om ervoor te zorgen dat er op tijd een prachtige trainingslocatie ligt. 

Andere locaties
Niet alleen Oranje traint op Barenbrug gras. Italië, Polen, Denemarken, Portugal, Ierland en Engeland maken eveneens gebruik van het gras van het Nederlandse familiebedrijf. In de meeste gevallen staan de zakken Speedy Green paraat om het gras in geval van schade te herstellen, maar er wordt ook al gebruik gemaakt van het revolutionaire graszaadmengsel RPR.

Oranje traint op Nederlands gras
Het stadion van Wisla Krakow, het "basecamp" voor Oranje tijdens het EK

 

RPR, ijzersterk en zelfherstellendRPR - Regenerating Perennial Ryegrass

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR. De horizontale uitlopers worden ook wel determinate stolons genoemd. Dit mengsel is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap. RPR is geschikt voor de meest extreme betreding en behoudt dan toch zijn sterkte en goede looks. Het heeft een hoge betredingstolerantie en is daarmee uitermate goed geschikt voor voetbalvelden. Op de Nationale Voetbal Vakbeurs kunnen onze experts u hier nog meer over vertellen.

Klik hier voor meer informatie over RPR.