Shadow genomineerd voor innovatieprijs

Oosterhout-Nijmegen  Gras en schaduw verdragen elkaar nauwelijks. Zeker als je hoge eisen stelt aan de sterkte van het gras. Het graszaadmengsel Shadow van Barenbrug is genomineerd voor de prestigieuze Richard Huberts Innovatieprijs.  Deze wordt uitgereikt op 13 september 2005 tijdens de Demodagen op Papendal. Dit jaar wordt de beste innovatie van de laatste 15 jaar gekozen.

 

Shadow is een mengsel dat in de schaduw groeit, maar óók goed tegen betreding kan. Deze combinatie is uniek. Sportvelden met overkapping, donkere hoekjes in de tuin, schaduwplekken onder bomen, naast schuttingen en gebouwen en op schaduwrijke tees. Shadow is speciaal ontwikkeld voor deze toepassingen waarbij het gras óók intensieve betreding moet verdragen. Shadow groeit overal, zowel in de volle zon als op donkere plekken.

Het gebruik van de nieuwe grassoort Deschampsia maakt het mengsel uniek. Deze grassoort is Scandinavisch van oorspong en staat daar bekend als een “hardnekkig onkruid”. Deze eigenschap is door de kwekers van Barenbrug benut als voordeel om te kunnen groeien op donkere en eventueel koudere plaatsen. Zo groeit de soort eerder in het voorjaar en langer door in het najaar.

 

De Innovatieprijs geldt als een toonaangevende onderscheiding op het vlak van aanleg, inrichting en onderhoud van sportvelden, recreatievoorzieningen en openbare ruimten. Met de organisatie van deze jaarlijkse competitie wil LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie, het zoeken naar nieuwe producten en meer efficiënte toepassingen stimuleren.

 

Het is niet vreemd dat juist deze gras-innovatie komt van het Nederlandse graszaadbedrijf Barenbrug. Het familiebedrijf is een van de grootste gespecialiseerde graszaadbedrijven ter wereld. Met een 20-tal vestigingen in de wereld is het bedrijf toonaangevend op het gebied van plantenveredeling, productie en marketing & sales van graszaden. Het bedrijf is ook de leverancier van het graszaad voor alle twaalf voetbalstadions waarin het WK 2006 in Duitsland wordt gespeeld.

 

Een foto en meer informatie over Shadow zijn beschikbaar, klik hier of ga naar http://www.barenbrug.nl/