SOS “redt” sportveld in Alaska

Ian Fulp, Directeur “City of Kodiak Parks & Recreation” - heeft SOS® gebruikt voor de renovatie van zijn sportveld in Alaska.


SOS® (Super Over Seeding) heeft het sportveld van de stad Kodiak in Alaska gerenoveerd. De grasmat die origineel gebruikt werd voor het sportveld verkeerde in slechte conditie, maar SOS® bracht de redding! Bij temperaturen net boven de 6 graden Celsius is het normaal gesproken erg lastig om een mooi grasveld te laten groeien, maar SOS® zorgde in slechts enkele weken voor een gesloten grasmat.


Kodiak heeft haar sportveld op 17 juni 2008 doorgezaaid. In het begin hadden ze het veld ingezaaid met een mix van veldbeemd, roodzwenk en “Arctisch” roodzwenk (speciale roodzwenk voor Alaska). Hierna zijn de stenen uit de bodem verwijderd om in de toplaag een beter kiemresultaat van het zaad te verkrijgen. Met het verwijderen van de stenen is echter ook kostbaar zaad verloren gegaan. Dit resulteerde in een erg slecht veld aan het begin van het seizoen.

 

SOS® Snelle oplossing
Ian Fulp, directeur Kodiak Parken en Recreatie, had een snelle oplossing nodig. Het slecht uitziende veld moest begin september gebruiksklaar zijn. Fulp nam contact op met Barenbrug en vroeg om SOS® voor doorzaai. Op 17 augustus werd het veld doorgezaaid met SOS® graszaad, en op 16 september was het veld speelklaar en zag het er perfect uit.
 
Iedereen was zeer tevreden met het resultaat: een dikke grasmat met een schitterende groene kleur dat goed gemengd was met het overgebleven veldbeemd. “We waren zeer verrast dat we dit zo laat in het jaar nog konden doen, met temperaturen tussen de 6 en 10 graden Celsius”, zei Fulp.

SOS® bestaat uit raaigrassen die zich snel kunnen vestigen en goed tegen betreding kunnen. Bovendien vindt kieming al plaats bij lagere temperaturen dan bij normale doorzaaimengsels. SOS® is een perfect product om gedurende het seizoen uw velden door te zaaien en in een goede staat te houden tussen de wedstrijden.

 

Bron: Barenbrug USA