SOS - winnaar Innovatieprijs

SOS winnaar innovatieprijs

Nijmegen, 10 september 2009. – Gisteren won het revolutionaire SOS® gras van Barenbrug de Demo-Dagen Sportfacilities Innovatieprijs. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de totaalvakbeurs voor sport, spel, recreatie en openbare ruimte op Papendal. SOS®, gras à la minute, is een oplossing voor de hoge speeldruk bij veel sportclubs. Met SOS® gras zijn sportvelden het hele jaar groen, zonder kale plekken.

 

SOS® staat voor Super Over Seeding en kiemt razendsnel bij lage temperaturen, dus ook in de winter! Deze snelle kieming en opkomst garanderen een halvering van de gebruikelijke hersteltijd van sportvelden. Hierdoor kan het hele jaar doorgezaaid worden, zodat het aantal bespelinguren per veld fors toeneemt. Sportveldbeheerders die SOS® toepassen, spreken over een verruiming van 100 uur per jaar, een oplossing voor de speeldruk bij veel sportclubs. Naast het gebruik op sportvelden is SOS® ook breed inzetbaar, zoals voor openbaar groen, golf en tuinen. 

 

AZ, kampioen van de eredivisie op SOS®

Vooral kampioenen voetballen op SOS®. Het veld van AZ werd afgelopen winter twee keer doorgezaaid met SOS®. Het resultaat dat de spelers hiermee behaalden staat nu te glimmen in de prijzenkast. Ook profiteren steeds meer amateurvoetballers het hele jaar door van een groene grasmat zonder kale plekken dankzij het nieuwe doorzaaigras SOS®

 

SOS® maakt kunstgras overbodig

Duurzaam natuurgras, zoals het nieuwe SOS®, maakt kunstgras in de meeste situaties overbodig. Jaarrond gras van topkwaliteit is een lust voor het oog, een zegen voor het voetbal en een duurzame eco-logische keuze. 

 

Ook spelers kiezen massaal voor natuurgras. Het blad Voetbal International publiceerde vorige maand een enquête met de waardering van de 28 ere- en eerste divisie velden. In opdracht van de vereniging voor contractspelers gaven alle aanvoerders van uitspelende clubs gedurende het seizoen 2008-2009 een score voor de kwaliteit van het veld. De top 5 met hoogste score waren velden van PSV, Feyenoord, AZ, Ajax en Heereveen. Voor deze top 5 velden werden graszaden van Barenbrug gebruikt!  

 

Innovatieprijs 2009

Wederom de Innovatieprijs

“Door de investeringen van Barenbrug in grassenveredeling gaan de ontwikkelingen in grassen in een snel tempo”, legt Jan van den Boom uit, productmanager bij Barenbrug. “De innovatieprijs is een kroon op ons werk”. Ook in 2003 won Barenbrug de Innovatieprijs met een spectaculair nieuw gras, Shadow. En in 2005 werd de prijs voor de beste innovatie van de afgelopen 15 jaar uitgereikt, wederom aan het unieke Shadow gras van Barenbrug.

 

Barenbrug

De Koninklijke Barenbrug Groep is een internationale onderneming met zijn kernactiviteiten in plantenveredeling, zaadproductie en wereldwijde marketing van graszaden. Met 500 medewerkers en 23 vestigingen in 14 landen op vijf continenten is Barenbrug één van de grootste graszaadondernemingen in de wereld. Barenbrug investeert voortdurend in research en development. Met de introductie van SOS® bevestigt Barenbrug opnieuw zijn positie als innovatief en toonaangevend bedrijf in zijn sector.

 

Demo-Dagen Sportfacilities Innovatieprijs

De innovatieprijs richt zich op producten en diensten voor sportaccommodaties, sport- en speeltoestellen en recreatie. De prijs wordt uitgereikt aan een innovatief product of een vernieuwende dienst. De vakkundige jury bestaat uit: J.J.M. Som (voorzitter van VSG en burgemeester van Kerkrade), A. Veerman (voormalig coördinator bij Bureau Handhaving Arbeidsinspectie), Ir. P.Medema (chef-redacteur Tuin en Park Techniek Agrimedia BV) , F. Schmitz (directeur Sportfacilities en Media), J.L.I. Broekaart (clustermanager Senter Novem), Ing. K. Bosker (voormalig adjunct directeur Innovatie- en Praktijkcentra Groene Ruimte en voorzitter van de tentoonstellingsdirectie Demo-Dagen),  P.F. Coppes (directeur VSG en Salc BV).