Succes in de schaduw

Twee jaar geleden introduceerde Barenbrug Shadow. Dit unieke graszaadmengsel geeft een mooie grasmat op plaatsen waar weinig licht komt. De praktijk uit lovende kritieken op Shadow. Het winnen van de felbegeerde Richard Huberts innovatieprijs was een veelbelovend voorteken, maar hoveniers hebben inmiddels vele tuinen aangelegd met Shadow. Hun ervaringen zijn zeer positief. Ook gemeenten en particulieren zijn onverdeeld enthousiast over het graszaadmengsel.


De volgende twee uitspraken onderschrijven dat:

  1. Frank Smeulders van Tuintechnisch Bureau Smeulders 
     “Shadow zaaien op probleemplekken onder bomen of in de schaduw van hoge gebouwen, leidt tot ongeëvenaarde resultaten.”
  2. Graszodenkweker Rob Bruin van Direkt Gazon
     “In 2004 heb ik voor het eerst graszoden met Shadow aangeboden. Mijn klanten gaven aan dat de zoden prima aansloegen, ook op moeilijke plekken waar gras minder goed gedijt.”

 

Shadow groeit niet alleen in de schaduw, ook onder gewone omstandigheden is het een aanrader. Zon of weinig zon, Shadow geeft in elke situatie een puik gazon. En het kan prima tegen betreding. Daarom is Shadow zelfs de oplossing voor voetbalstadions waar te weinig zonlicht binnenkomt.

 

De ideale combinatie eigenschappen komt vooral door de grassoort Deschampsia. In Scandinavië geldt het als een hardnekkig onkruidgras. Een eigenschap die kwekers van Barenbrug verder hebben veredeld, net als de kenmerken van het groeien in koude en op donkere plaatsen. Een grasmat met Deschampsia heeft als voordeel dat het eerder in het voorjaar begint te groeien. Het is dus vlotter frisgroen. Dit maakt Shadow tot hét topmengsel van Barenbrug.