Succesvolle BVO-dag 2012

De jaarlijkse BVO-dag kende ook in 2012 een grote belangstelling. Niet minder dan 14 organisaties uit het betaald voetbal waren 12 januari jl. vertegenwoordigd in NEC stadion De Goffert in Nijmegen. Traditiegetrouw stond de dag in het teken van het delen van kennis tussen fieldmanagers en de organiserende partijen. 


Zo werd er tijdens de bijeenkomst gesproken over de pF-curve, waarmee het vochtgehalte van een veld gemeten kan worden, en is het gebruik van groeiregulatie op sportvelden aan bod gekomen. Barenbrug deelde haar kennis met de fieldmanagers over het nieuwe mengsel RPR, dat als revolutie op het gebied van Engels raaigras mocht rekenen op veel aandacht van de BVO's. Vooral de extreme betredingstolerantie van het Engelse raaigras werd gezien als unieke eigenschap door de aanwezige fieldmanagers. 

Na de overtuigende presentatie over RPR en na het betreden van het RPR trainingsveld, hebben alle BVO's besloten om in het komende seizoen gebruik te gaan maken van RPR. Geheel tegen de gebruikelijke gang van zaken in werden er al tijdens de BVO-dag bestellingen geplaatst door de BVO's, wat de populariteit van het nieuwe mengsel nogmaals onderschrijft. 

De presentatie van Jason Booth, meervoudig fieldmanager of the year en verantwoordelijk voor het rugbystadion van Leeds, kon ook rekenen op de nodige belangstelling. Nog meer dan bij voetbal is het essentieel om bij rugby de juiste hardheid van het veld te creëren. "Niet alleen zorgt dit voor een eenvoudiger herstel na de wedstrijd, het voorkomt ook blessures als gevolg van verkeerde draaibewegingen, uitglijden of wegzakken", aldus Booth. De zin waarmee Booth zijn presentatie afsloot kon rekenen op goedkeuring van alle aanwezige fieldmanagers. "Je kunt goede fieldmanagementmethodes hebben, de beste producten en de beste materialen, maar als fieldmanager zal je kennis van zaken moeten hebben om succes te hebben. Die laatste factor is het belangrijkste van allemaal." 


De aanwezige BVO's met in het midden Barenbrug productmanager Jan van den Boom