Veldbeemdgras voor een sterk gazon

Het gazon maakt of kraakt de tuin. Een siergazon is prachtig, maar het bord met ‘niet lopen’ moet dan eigenlijk wel geplaatst worden. Wanneer er gespeeld of gesport wordt op het gazon wordt er veelal veldbeemdgras gebruikt. Het inzaaien van zo’n gazon wordt echter nog wel eens onderschat en is met veldbeemd ook duidelijk lastiger dan bij veel andere soorten. Het grote voordeel van veldbeemd blijft de stevigheid, maar daar is nu met Bar Power RPR een geduchte concurrent tegenover gezet.

Specialisme is de troef

Het zaaien van veldbeemd is niet eenvoudig. Het moet op precies de goede hoogte worden ingezaaid, zo’n 2 cm diep, omdat andere grassen anders dominant kunnen worden. Ook moet er een goede timing zijn. Het probleem is namelijk dat veldbeemd heel traag kiemt. Dus wanneer het wordt ingezaaid, is de kans groot dat onkruiden zoals straatgras zich kiemen en het gazon kapot maken.

 

Klik hier voor meer informatie over straatgras.

 

 Om een goed en mooi gazon te krijgen is kennis van het product zeer gewenst. Wanneer die kennis en genoeg tijd wel aanwezig is, kan een stevig en stabiel gazon gerealiseerd worden. Een ander punt is dat veldbeemd relatief duur is. 

 

Klik hier voor meer technische en algemene informatie over veldbeemd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaamheid

Naast de stevigheid is de duurzaamheid van veldbeemd een pluspunt. Wanneer een mengsel voldoende duurzame kenmerken heeft, wordt er een Green Earth keurmerk aan gegeven. Voorbeelden van duurzame grasmengsels geschikt voor gazons zijn: Low Maintenance en Water Saver. Een Green Earth keurmerk wordt gegeven als het scoort op ten minste één van de volgende kenmerken: minder maaien vereist, minder water vereist, minder meststoffen vereist en minder pesticiden vereist. 

 

Voor meer over duurzaam gebruik van veldbeemdgrassen of over Green Earth, klik hier.

Alternatief voor veldbeemd

Hét alternatief voor veldbeemd in het geval van gazons is Bar Power RPR. Niet alleen de kiemkracht van veldbeemd laat te wensen over, maar het is ook relatief duur. De RPR-technologie die gebruikt wordt in dit gazonmengsel zorgt voor horizontale uitlopers. Door de uitlopers nestelt zich een netwerk van grasplantjes. Hierdoor is het gazon ongeveer net zo stevig als wanneer er veldbeemd gebruikt wordt, maar komt het veel sneller op. Een ander voordeel is dat het gras na eventuele schade een zelfherstellend vermogen heeft. Zo ligt er met Bar Power RPR binnen mum van tijd een strak en stevig gazon dat wel tegen een stootje kan.

 

Wanneer veldbeemd gebruiken?

Tijd en geld is nodig om een goed gazon te krijgen waarin veldbeemd aanwezig is. Wanneer dit lukt is en blijft veldbeemd een stabiele factor in het gazon.

Advies, vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder!

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
terug