Zonovergoten 27e Barenbrug Golfdag

Onder perfecte weersomstandigheden vond op maandag 8 juni j.l. al weer de 27e editie van de Barenbrug Golfdag plaats op het Rijk van Nijmegen. Nederlands meest aansprekende wedstrijd voor mensen werkzaam in de groene wereld van de golfbranche was weer goed bezet en kende een ijzersterke deelname.

Met het welkomswoord van Mark Timmerman, directeur ProGrasS B.V., werd het ochtenddeel afgetrapt dat traditioneel in het teken stond van nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied.

Pro Turf Care fonds
Nieuws was er te melden vanuit de NGA waar het Pro Turf Care fonds, ooit door Jan van Mondfrans opgericht, inmiddels onder valt. Het Pro Turf Care fonds is een studiefonds dat ambitieuze greenkeepers wil ondersteunen die kennis buiten de eigen deur willen opdoen. Jolanda Vonder trekt vanuit de NGA deze kar met veel enthousiasme. Ondersteuning kan door het leggen van contacten elders voor opleiding of stage en door financiele bijdrages.

De POGO meter
Daarna was het woord aan Arno Harmsen die de nieuwste ontwikkeling richting het meten van vocht, EC en temperatuur in de baan liet zien: de POGO meter. Een vernunftig apparaat dat in verbinding staat met je smartphone waardoor de meetwaarden direct in een GIS omgeving opgeslagen kunnen worden, gekoppeld daan GPS. Erg interessant om te zien welke mogelijkheden dit kan bieden in combinatie met bijvoorbeeld GEO systemen en grondanalyses. 

Achter de schermen bij Barenbrug
Christiaan Arends liet namens Barenbrug zien waaraan wordt gewerkt achter de schermen om voorbereid te zijn om de steeds strenger wordende regelgeving t.a.v. bestrijding van ziekte en plagen en liet zien dat in de keuken van Barenbrug continu geprobeerd wordt voorop te lopen in nieuwe technologien en ontwikkelingen.

De Graden machine lijn
Het ochtend deel werd buiten afgesloten met de demonstratie van Redexim. Redexim presenteerde de Graden machine lijn die zij sinds een jaar op de markt brengt.

Hoog niveau
Het echte werk begon daarna! Na 18 holes gespeeld te hebben kwamen de mensen moe en voldaan terug in het clubhuis. Na het tellen van de punten kon worden gesteld dat er op hoog niveau was gespeeld!
Tijdens de prijsuitreiking werden eerst de mannen van golfbaan Het Rijk van Nijmegen in het zonnetje gezet voor hun keiharde inzet in de laatste weken om de baan op en top te prepareren. Complimenten aan het volledige team voor het harde werken en de grote stappen die in de afgelopen weken nog zijn gezet.

Als eerst werd de Cees de Bree prijs uitgereikt aan Lukas Santos van de Kennemer. Lukas is al jaren actief in de NGA en is, in de schaduw van Dick Vastenhouwer, een van de drijvende talentvolle krachten op de Kennemer om de KLM Open tot een goed einde te brengen.

 

De wedstrijd is verdeeld over 3 categorien en kende de volgende prijswinnaars:

 

Barenbrug Trophy (Groesbeekse baan Noord+Oost, hcp 0-20)
1e: R. van Hoof (De Enk, Leemskuilen): 36 ptn (hcp 6.2)
2e: A. Rijks (Golfbaanarchitect): 34 ptn (hcp 4.5)
3e: M. v.d. Vaart (Golfbaanarchitect): 34 ptn (hcp 6.2)

Longest dames: M. Jansen (Gulbergen), 167m
Longest heren: N. Duivenvoorde (Kennemer), 265m
Neary: K. de Jonge (Compagnie), 3,50m vd pin

Redexim Cup (Nijmeegse baan, hcp 20-36)
1e K. van Ingelgem (Antwerpse Golfschool): 43 ptn (hcp 25.5)
2e M. Elderkamp (Midden Brabantse): 40 ptn (hcp 33.0)
3e A. Bosboom (De Ridder, Rijswijkse): 38 ptn (hcp 25.5)

Longest heren: J.P. Seurre (De Ridder, Kagerzoom): 268m
Neary heren: J.P. Seurre (De Ridder, Kagerzoom): 2,0m vd pin

ProGrasS Clinic
1e: R. Enthoven (AFC Ajax)
2e: M. v.d. Sommen (ProGrasS)
3e: G. Riezebos (Dutch Golf Hattem)