Supersport SV8

100% Grasgids rassen!Meer over de Grasgids, klik hier!

De Grasgids is een leidraad voor de toepassing van  grasrassen en –mengsels voor sport, gazon, recreatie, bermen, dijken en golfgreens. Voor de Grasgids wordt gebruik gemaakt van gegevens uit vergelijkend rassenonderzoek uitgevoerd bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Voor meer over de Grasgids ga naar: www.barenbrug.nl/grasgids

 

Minder beregening vereist

Door het aandeel veldbeemdgras dat in SV8 Supersport zit is beregening minder vereist. Veldbeemdgras wortelt namelijk dieper, waardoor de benutting van water diep in de grond mogelijk is.

  

Hoge bespelingstolerantie
Voor Supersport SV8 zijn veldbeemdrassen geselecteerd die een zeer hoge betredingstolerantie garanderen. Hierdoor houdt de grasmat zich uitstekend staande na een intensieve wedstrijd. De gebruikte veldbeemdrassen zijn uitvoerig getest op betreding. Hierdoor is Supersport SV8 al jaren de stabiele factor op talloze sportvelden. 

Snelle kieming en vestiging
Naast veldbeemdrassen zit er in Supersport SV8 ook Engels raaigras. De gebruikte rassen hiervan vullen de veldbeemdrassen uitstekend aan, waardoor het mengsel de twee belangrijkste eigenschappen combineert: snelle opkomst en een hoge betredingstolerantie. 

Kan tegen kort maaien
Een belangrijk criterium, zeker bij sportvelden, is het kort kunnen maaien van het gras. Niet alleen is dit mooier voor het oog, maar ook rolt de bal vele malen beter en kan er dus trefzeker en mooi voetbal worden gespeeld. Een must voor de liefhebbers van mooi gras en mooi voetbal.

 

Keurmerk Oranjeband

Sinds 2000 bestaat er een keurmerk voor graszaadmengsels, Oranjebandmengsel genaamd. Graszaadmengsels met dit Oranjebandmengsel keurmerk zijn samengesteld uit rassen die uit de Grasgids afkomstig zijn. Naast de grasrassen wordt ook de samenstelling uitgebreid gecontroleerd.

 

Onafhankelijk getest.

Hieronder zijn twee tabellen te zien met daarin de beste veldbeemd- en Engels raaigrasrassen.
 Deze grasrassen worden gebruikt in de SV8 graszaadmengsels. Voor de Supersport SV8 worden natuurlijk alleen de uitstekende rassen van Barenbrug zelf gebruikt. Deze zijn te herkennen aan de gele arcering in de tabel. De top-5 van de Engelse raaigrasrassen bestaat uit maar liefst drie rassen van Barenbrug! Ook bij de rassen van veldbeemdgras doet Barenbrug het uitstekend, met een mooie eerste en tweede plek. Een mengeling van deze rassen zorgt dan ook voor een uitstekend graszaadmengsel; de Supersport SV8.

  

 Tabel Grasgids 2017 - Veldbeemdgras (Sport)

 

 

Wilt u meer weten over de eigenschappen van Poa pratensis - veldbeemdgras ga dan naar www.barenbrug.nl/veldbeemdgras

 

 

 Tabel Grasgids 2017 - Engels raaigras (Sport) 

Samenstelling
Soort
50%
Engels raaigras (Grasgids rassen)
50%
Veldbeemdgras (Grasgids rassen)
Specificaties
Snelheid vestiging
traag
Meststofbehoefte
normaal
Groeisnelheid
normaal
Zaaidichtheid
2 - 2,5 kg/100m²
Maaihoogte
vanaf 25 mm
Verpakking
15 kg
Snelheid van vestiging
Bespelingstolerantie
Zelf herstellend vermogen
Snel opgroenen na de winter
Behoud van groene kleur
Kiemenergie bij lage temperatuur ( 6 gr C)
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (droogtetolerantie)
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Sportvelden

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische spelen.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws