Corrigeer voorjaarskuil met de tweede grassnede

Corrigeer voorjaarskuil met de tweede grassnedeDit voorjaar zijn er door de weersomstandigheden veel natte graskuilen met een laag eiwitgehalte. Gelukkig is het mogelijk om met de tweede snede deze voorjaarskuilen de corrigeren. Door beide snedes tegelijk te voeren krijgen uw koeien goed ruwvoer en bent u niet genoodzaakt om duur krachtvoer bij te voeren.

 

De ideale graskuil heeft 40% drogestof, 950 VEM en 17% eiwit. Als u onvoldoende eiwit heeft in uw voorjaarskuil kunt u de tweede snede iets eerder maaien. Hiermee verhoogt u het eiwitgehalte van het gras.

Heeft u de  eerste snede te nat geoogst dan kunt u de tweede snede droger kuilen tot maximaal 50% drogestof. Kuilen met een hoog percentage drogestof hebben meer kans op broei en schimmel. Bonsilage Plus verkleint 1000 keer de kans op broei en schimmels. Ruwvoer dat behandeld is met Bonsilage Plus, is bovendien smakelijker en gezonder. Gebruik van Bonsilage Plus wordt beloond met extra melkgift van uw koeien. Te weinig structuur in de eerste snede corrigeert u door iets later te maaien.

 

Voor meer advies over de tweede snede: bekijk aflevering 5 van het inkuiljournaal

terug