Graslandmanagement

Voor de hoogste opbrengst van uw grasland is naast de keuze van de beste graszaadmengsels ook uw graslandmagement belangrijk. Hieronder enkele graslandmanagement tips.

Tips

 

  • Bij de huidige bemestingsnormen moet gras diep kunnen wortelen. Dit is ook goed voor meer capillaire werking (water aan- en afvoer van of naar de bodem). Zorg daarom altijd voor goede banden met een lage bandenspanning.

 

  • Maai niet te kort (5 tot 7 cm) en voorkom zware sneden van meer dan 3500 kilo droge stof. Dit bevordert een lange levensduur.

 

  • Laat gras niet te lang de winter in gaan. De ideale hoogte is 10 cm.

 

  • Het laatste gras in het najaar door schapen laten afvreten zorgt voor extra uitstoeling. Bij weides die alleen beweid worden is het aan te bevelen na twee keer te beweiden het gras te bloten.


 

Inkuilmiddel

Uiteraard  is een goede conservering van het geoogste gewas ook een onderdeel van de productie van goed en gezond ruwvoer. Door Bonsilage Plus toe te voegen tijdens het inkuilen daalt het verlies van voederwaarde door een snelle conservering en wordt broei- en schimmelvorming na opening geminimaliseerd.  Bovendien verhoogt Bonsilage Plus de smaak van het ruwvoer.

 

Klik hier voor meer informatie over Bonsilage Plus.

terug