Gezonde koeien, de basis voor iedere veehouder

Een hoge melkproductie is alleen mogelijk met gezonde koeien. De basis voor gezonde koeien is gezond voer. Zachtbladig rietzwenk levert de combinatie van structuur én voederwaarde waardoor koeien gezond blijven én een hoge melkproductie leveren.

Vervang stro in rantsoen

Voor een hoge melkproductie adviseert Barenbrug het stro of graszaadhooi in het rantsoen te vervangen voor zachtbladig rietzwenk gras. Uit één kilo stro of graszaadhooi van 450 VEM levert de koe één liter melk. Indien deze kilogram stro vervangen wordt door één kilo zachtbladig rietzwenk met 900 VEM geeft de koe twee liter melk. De voederwaarde van zachtbladig rietzwenk is twee keer zo hoog dan dat van stro of graszaadhooi en dat resulteert in een hoge melkproductie.

 

 

 

Zachtbladig rietzwenkgras

GreenSpirit Structuur met NutriFibre bevat zachtbladig rietzwenkgras. Het is mals structuurrijk gras met verteerbare celwanden voor een hoge melkproductie. Veel veehouders herkennen het veredelde zachtbladig rietzwenkgras van NutriFibre niet, omdat het uiterlijk verschilt van hardbladig rietzwenkgras.

 

 

 

 

 

Hoge opbrengst per hectare

 Rietzwenkgras vestigt traag, omdat het gewas in het eerste jaar veel energie stopt in de ontwikkeling van het wortelstelsel. Maar na het eerste jaar produceert rietzwenkgras 23% meer massa (3000 kilo droge stof per ha) dan Engels raaigras, ofwel zo’n €750,- méér per hectare per jaar.

 

 

 

GreenSpirit●Structuur met NutriFibre


Barenbrug past de NutriFibre technologie toe in GreenSpirit●Structuur.

De combinatie van voederwaarde én structuur zorgt voor een hoge melkproductie én een gezonde pens werking.

terug