banner_klimaatbestendig-edit_03!

NutriFibre - Klimaatbestendig

NutriFibre® is bestand tegen langdurige droogte. Bij weinig regen haalt het gras vocht uit de diepere grondlagen. NutriFibre® blijft doorgroeien en produceert in droge zomermaanden maar liefst 47% meer opbrengst. Bijkomend voordeel is dat er door de droogte geen kale plekken ontstaan waar onkruiden zich kunnen vestigen.

 

Sterke diepe beworteling

In een gemiddelde zomer heeft gras drie maanden watertekort. De komende decennia neemt de kans op droge, hete zomers toe. NutriFibre® is goed bestand tegen deze droge periodes door zijn sterke diepe beworteling. De wortels van NutriFibre® gaan, mits de bodem het toelaat, meer dan 100 cm diep de grond in (figuur 4). Dankzij het sterke grote wortelstelsel overleeft NutriFibre® deze droge periodes.

 

Figuur 4: Verschil in wortellengte tussen Nutrifibre® en Engels raaigras

 

 

 

Hogere gewasopbrengst

Onderzoek van Universiteit Gent in België heeft aangetoond dat NutriFibre® bij droogte hogere opbrengsten kan opleveren dan Engels raaigras. Tabel 3 laat opbrengstresultaten zien van een proef over drie verschillende jaren. Gedurende deze testperiode werden meerdere periodes van droogte geregistreerd. Het resultaat was een signi cant hogere opbrengst voor NutriFibre® in vergelijking tot Engels raaigras. Een van de conclusies in dit onderzoek was daarom dat NutriFibre® een hogere droogtetolerantie heeft dan Engels raaigras.

 

Tabel 3: Verschil in opbrengst tijdens specifieke jaren met lange perioden van droogte (in ton/ha)

Bron: Universiteit Gent (België), 2013

Bestand tegen natte periodes

De lange wortels van NutriFibre® hebben bij extreme regenval een drainerende werking. De afwatering op NutriFibre® percelen is hierdoor uitstekend waardoor grasland in betere conditie blijft. NutriFibre® overleeft natte periodes beter dan Engels raaigras zodat schade aan de graszode beperkt blijft.

li_nutrifibre_desktop-edit!

NutriFibre teelthandleiding

Klik hier voor de NutriFibre® teelthandleiding. U kunt de teelthandleiding ook downloaden.

nutrifibre_link_item!

Advies & Aankoop

NutriFibre® is verkrijgbaar in GreenSpirit•Structuur. Barenbrug producten & advisering vindt u bij onze gespecialiseerde dealers. Voor contact met Barenbrug kunt u het contactformulier invullen.

 

terug