De toprassen van Barenbrug

Laat Engels raaigras

 

Barhoney ● diploïd laat doorschietend
Een robuust en gezond gewas dat al jaren bewijst dat het een hoge opbrengst produceert onder beweiden én maaien. Door de late doorschietdatum behoudt het ras lang zijn voederwaarde.

Barspring ● diploïd laat doorschietend
Een nieuw ras met het hoogste cijfer in zijn groep voor opbrengst onder beweiden.

Melkana ● tetraploïd laat doorschietend
Een topras, dat gezondheid combineert met de hoogste opbrengst in de eerste en tweede snede. Veehouders zijn met Melkana verzekerd van een hoge opbrengst in het voorjaar.

Barganza ● tetraploïd laat doorschietend
Een duurzaam ras door een uitmuntende wintervastheid. Barganza is uitermate geschikt voor beweidingsmengsels door de smakelijkheid (resistentie tegen kroonroest 8,6) in combinatie met de hoge opbrengst onder beweiden.

Mercule ● tetraploïd laat doorschietend
Een nieuwe topper bij de tetraploïde rassen. Het gewas is smakelijk en produceert hoge opbrengsten onder beweiding en maaien. Bovendien is dit ras de nummer 1 in standvastigheid waardoor het een jarenlange dichte zode gegarandeert.

 

Middentijds Engels raaigras


Melspring ● diploïd middentijds doorschietend
Een allround en bewezen ras dat zeer goed mee doet in de groep diploïd middentijds dat met name veel opbrengst geeft in het voorjaar. Vanaf 2021 komt er een nieuw topras in deze groep: Barmazing.

Briant ● tetraploïd middentijds doorschietend
Dit gras geeft stabiele opbrengsten waardoor allround inzetbaar. Maar het springt het meest in het oog door zijn uitmuntende cijfer voor resistentie tegen kroonroest.

Barojet ● tetraploïd middentijds doorschietend

Nieuw ras met de nummer 1 positie in opbrengst onder maaien (105). De kracht bij dit ras zit vooral in de eerste en tweede snede in combinatie met een uitstekende resistentie tegen kroonroest.

 

Advies & Aankoop

Voor persoonlijk advies over je graslandmanagement of mengselkeuze kun je terecht bij een dealer.

 

Heb je een vraag aan de grasspecialisten van Barenbrug, vul dan het contactformulier in.

 

terug