

Inzaai van groenbemesters van Barenbrug met riet- of...
Inzaai van groenbemesters van Barenbrug met riet- of roodzwenkgras kunnen de besmettingsdruk van het wortellesieaaltje Pratylenchus penetrans verlagen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van onderzoek in samenwerking met WUR. Dit jaar volgen nog meer resultaten.
Bij een goede start is iedereen gebaat. Zo ook klaver in je...
Bij een goede start is iedereen gebaat. Zo ook klaver in je grasland. Met de vernieuwde Yellow Jacket Nitrogenerator® technologie is je rode klaver verzekerd van een goede beginontwikkeling en groei.
Luzerne is als vlinderbloemige in staat om stikstof vanuit de...
Luzerne is als vlinderbloemige in staat om stikstof vanuit de lucht vast te leggen en kan goed tegen droogte. Als ruwvoer is luzerne een goedeeiwitbron met veel structuur die de pens van de nodige prik voorziet.
Met de huidige hoge krachtvoerkosten is het essentieel dat je...
Met de huidige hoge krachtvoerkosten is het essentieel dat je koeien zo veel mogelijk melk geven uit eigen ruwvoer. Om het ruwvoer maximaal te benutten, is een goed inkuilmiddel essentieel. Met Bonsilage Fit kun je je suikerrijke voorjaarsgras optimaal conserveren.
Melkveehouders zoeken naar middelen om de input van kunstmest een...
Melkveehouders zoeken naar middelen om de input van kunstmest een krachtvoer te beperken. Doorzaaien van klaver is mogelijk maar niet simpel. Tom Niehof, productmanager voedergrassen zet de aandachtpunten op een rij.
Zoveel mogelijk eiwit van eigen bodem. Dat wil toch iedereen...
Zoveel mogelijk eiwit van eigen bodem. Dat wil toch iedereen? Melkveehouder Marcel Grondman lukt het om 1000 euro krachtvoer per week te besparen! Zijn 220 koeien voert hij met stalvoedering, die veel liever het verse gras eten dan kuilgras. Bovendien levert het meer droge stof op. Dat spaart krachtvoer uit.
Wij zijn trotse deelnemer aan het project 1001ha met onze...
Wij zijn trotse deelnemer aan het project 1001ha met onze innovatie NutriHerb. 1001ha is een unieke actie waarbij boeren laagdrempelig kennis kunnen maken met kruidenrijke weidemengsels. Het doel is om de komende periode 1001 hectare grasland kruidenrijk te maken. Wij dragen hier graag aan bij. Jij ook?
Vorige jaren kwam de najaarskuil van Jaco Brouwer noodgedwongen...
Vorige jaren kwam de najaarskuil van Jaco Brouwer noodgedwongen in het rantsoen van de pinken terecht. Dankzij Bonsilage Forte kon hij de kwaliteit van de kuil afgelopen najaar wel goed houden en het voer voor de koeien gebruiken. “De kuilt ruikt lekker fris. Dat is niet te vergelijken met vorige jaren.”
Na een koude en natte start groeit je mais nu ontzettend snel...
Na een koude en natte start groeit je mais nu ontzettend snel. Ondanks deze groeispurt is veel mais in oktober niet afgerijpt. Daarom is nú je groenbemester onderzaaien en onkruidbestrijden cruciaal. Maar hoe pak je dat aan?
Je kunt eindelijk je maaier uit de schuur halen. De weerkundigen...
Je kunt eindelijk je maaier uit de schuur halen. De weerkundigen voorspellen beter en stabieler weer voor het eind van deze week. Je bent zeker niet de enige melkveehouder die de eerste grassnede nog moet maaien. Deze uitzonderlijke weersomstandigheden vragen echter om een andere aanpak. Met onze tips maak je toch nog een succes van je kuil.
Het melkveebedrijf van Herman D’Hauwe is een bedrijf dat rijk is...
Het melkveebedrijf van Herman D’Hauwe is een bedrijf dat rijk is aan geschiedenis en traditie. Toch koos Herman voor een serieuze ommezwaai en schakelde over naar een volledig biologisch landbouwbedrijf.
Kruidenmengsels zijn meer dan een trend: ze maken steeds vaker...
Kruidenmengsels zijn meer dan een trend: ze maken steeds vaker een vast onderdeel uit van het bouwplan. Maar het ene mengsel is het andere niet. Wil je succesvol en rendabel een kruidenrijk grasland telen? Kies dan voor een kruidenmengsel met grassoorten die uitblinken in opbrengst en benutting.
Wil je dat je koeien meer dagen per jaar vers gras eten? Dan is...
Wil je dat je koeien meer dagen per jaar vers gras eten? Dan is Weide 365 iets voor jou. Met dit innovatieve weidemengsel heb je gemiddeld tien dagen eerder een weidesnede. Daarnaast blijven de grasgroei en de uitstekende draagkracht behouden tot ver in het najaar. Zoals de naam al aangeeft, Weide 365 biedt je een jaarrond vers gras.
Kruidenrijkgrasland wint aan populariteit, maar tegelijkertijd...
Kruidenrijkgrasland wint aan populariteit, maar tegelijkertijd vragen veel veehouders zich af hoe de samenstelling zich behoudt onder maaien of beweiden. Meerjarig onderzoek op de Dairy Campus met het kruidenrijke grasland mengsel NutriHerb geeft antwoord op deze vraag. Met goed management zijn de wijzigingen in samenstelling gering.
Kennis is een belangrijke troef voor iedereen die succesvol wil...
Kennis is een belangrijke troef voor iedereen die succesvol wil zijn. Daarom organiseren de grasspecialisten van Barenbrug deze winter tot het voorjaar zich aandient online studieavonden voor veehouders. Actuele thema’s op het gebied van graslandmanagement staan centraal. Meld je aan met je studieclub of met een groepje collega veehouders. En het mooie van alles is, de studieavonden zijn gratis!
Najaarsgras stond te boek als het voer voor jongvee of nog erger...
Najaarsgras stond te boek als het voer voor jongvee of nog erger, de moeite niet om te oogsten. Tegenwoordig weten veehouders wel beter. Najaarsgras is uitstekend ruwvoer met veel eiwit en voedingsstoffen mits je het zorgvuldig oogst.
Wist je dat je tot 20 procent meer droge stof gras van een... |
Wist je dat je tot 20 procent meer droge stof gras van een hectare kunt halen als je kiest voor het mengsel Tornado 2 met daarin de nieuwste generatie Italiaans raaigras? Dit blijkt uit een grote vergelijkende rassenproef van het Belgische onderzoeksinstituut ILVO naar Italiaans raaigras. |
Wat biedt kruidenrijk grasland? Meer bijen en insecten, roepen...
Wat biedt kruidenrijk grasland? Meer bijen en insecten, roepen velen. Maar kruiden hebben meer voordelen dan de biodiversiteit. Wat denk je van een uitstekende tolerantie tegen droogte en een hogere melkproductie?
Mais is een hoogwaardig ruwvoer dat veel energie levert. Mais is...
Mais is een hoogwaardig ruwvoer dat veel energie levert. Mais is in het rantsoen een zeer goede aanvulling om (onbestendig) eiwit te benutten. Maar hiervoor is wel zetmeel nodig. Uit een onafhankelijk onderzoek van ruwvoeradviesbureau Groeikracht is gebleken dat er in het proces tussen het hakselen en voeren van de mais veel zetmeelverlies optreedt. Dit is te voorkomen door gebruik te maken van een inkuilmiddel.
Klaver is een prachtig gewas om samen met gras te telen. Het...
Klaver is een prachtig gewas om samen met gras te telen. Het levert je extra eiwit, je hoeft minder kunstmest te strooien en je koeien zijn er dol op. De teelt is niet moeilijk, maar je moet wel de juiste dingen doen.
Kies er nu voor om met klaver extra eiwit te telen van je eigen...
Kies er nu voor om met klaver extra eiwit te telen van je eigen land. Met een paar aanpassingen in jouw bouwplan voorkom je ruwvoertekort. Zo ben je verzekerd van voldoende eiwitrijk voer voor jouw melkvee.
In het droge jaar 2018 maakte melkveehouder Henk Albring kennis...
In het droge jaar 2018 maakte melkveehouder Henk Albring kennis met ProtaPlus van Barenbrug. De teelt van dit eenjarige eiwitrijke grasklavermengsel pakte zowel voor hem als de akkerbouwer met wie hij samenwerkt goed uit. Afhankelijk van zijn ruwvoerpositie overweegt de veehouder ook dit jaar de eiwitrijke teelt.
De droogte waar we momenteel mee te kampen hebben betekent voor...
De droogte waar we momenteel mee te kampen hebben betekent voor veel melkveehouders een lagere droge stof opbrengst van hun graslandpercelen. Om ruwvoertekort te voorkomen is het beperken van inkuilverlies essentieel. Hieronder volgen een aantal tips om dit te bereiken.
De succesvolle webinar ‘Gezond koeien voeren met minder eiwit...
De succesvolle webinar ‘Gezond koeien voeren met minder eiwit. Hoe doe je dat?’ is door veel melkveehouders bekeken. Tom Niehof, productmanager van Barenbrug, Richard ter Beek van AgruniekRijnvallei en Jan Speerstra van Speerstra Feed Ingredients gaven in de webinar praktische oplossingen hoe je om kunt gaan met een mindere aankoop van eiwit.
Nu de eerste snede onder zeil zit, is het zaak om je voor te...
Nu de eerste snede onder zeil zit, is het zaak om je voor te bereiden op de tweede snede. Bloeistengels kunnen de kwaliteit en de smakelijkheid van de tweede snede flink in de weg zitten. Wees er daarom op tijd bij en maak de juiste keuzes.
In het voorjaar bevat gras veel suiker. Suikerrijk gras brengt de...
In het voorjaar bevat gras veel suiker. Suikerrijk gras brengt de nodige risico’s met zich mee. De kuilen zijn gevoeliger voor broei, en het ruwvoer geeft een verhoogde kans op pensverzuring. Met de juiste aanpak kun je veel ellende voorkomen.
Het onderzaaien van een vanggewas - op het moment dat het...
Het onderzaaien van een vanggewas - op het moment dat het maisgewas zich sluit - is de meest gekozen oplossing. Toch is deze methode niet altijd succesvol. Het vanggewas zaaien gelijktijdig met de mais of nazaaien hebben de grootste kans van slagen.
Je kent het vast wel, plotselinge dorre plekken in een weiland en...
Je kent het vast wel, plotselinge dorre plekken in een weiland en een graszode die los op de ondergrond ligt: vraatschade door engerlingen. Met zachtbladig rietzwenk kun je dit voorkomen.
Graslandpercelen hebben af en toe een flinke oppepper nodig...
Graslandpercelen hebben af en toe een flinke oppepper nodig. Doorzaaien is een snelle en eenvoudige methode om je bestaande grasmat klaar te stomen voor een nieuw oogstseizoen.
Met het volgen van onderstaande stappen verhoog je het succes van doorzaaien.
Muizen en twee jaar extreme droogte hebben enorme schade...
Muizen en twee jaar extreme droogte hebben enorme schade aangericht aan veel graslandpercelen. Onkruiden en slechte grassen (ruwbeemd) pakken hun kans en ontwikkelen zeer sterk op de aangetaste percelen. Het gevolg is dat veel veehouders dit voorjaar minder ruwvoer oogsten of ruwvoer van slechte kwaliteit.
Maiskuilen die behandeld zijn met Bonsilage Fit mais hebben een...
Maiskuilen die behandeld zijn met Bonsilage Fit mais hebben een betere energiebalans, mede door de aanmaak propyleenglycol. Hiermee reduceer je het risico op slepende melkziekte en pensverzuring.
De droogte en het warme zomerweer veroorzaken schade aan grasland...
De droogte en het warme zomerweer veroorzaken schade aan grasland. Daling van de ruwvoerkwaliteit is het gevolg doordat onkruiden en slechte grassen de kans pakken zich te vestigen in je grasland. Lees hier wat je het beste kunt doen.
Hoewel het neerslagtekort in twee opeenvolgende zomers in 2018 en...
Hoewel het neerslagtekort in twee opeenvolgende zomers in 2018 en 2019 historisch hoog te noemen is, zijn de melkveehouder en zijn ruwvoeradviseur positief over de ontwikkeling van het perceel met Greenspirit Structuur. “De timothee staat er ook mooi in”, constateert Hiddink.
Een voorspelbare grasopbrengst, in tonnen én kwaliteit, waarvan...
Een voorspelbare grasopbrengst, in tonnen én kwaliteit, waarvan koeien maximaal melk geven. Dat is het grote voordeel van mengsels met gelijktijdige bloeiende rassen. De GreenSpirit-mengsels SmakelijkeWeide, Maaien en IntensieveBeweiding beschikken over dit unieke kenmerk.
Wat is er mooier dan komend voorjaar pas te hoeven kiezen wat je m...
Wat is er mooier dan komend voorjaar pas te hoeven kiezen wat je met een perceel gras doet: doorhouden als een absolute topperceel voor de productie van kuilgras of toch omploegen en het perceel gebruiken voor de maisteelt?...
Corné Ansems runt samen met zus Erica kaasboerderij De Ruurhoeve...
Corné Ansems runt samen met zus Erica kaasboerderij De Ruurhoeve in het Brabantse Hoogeloon. Ze hebben drie jaar ervaring met het gras-kruidenmengsel NutriHerb. De variatie in planten bevalt uitstekend: alleen gras is voor hen geen optie meer. En de opbrengst? Die is met 12,5 ton per hectare meer dan uitstekend.
Wie wil het niet: fitte koeien, minder jongvee en meer melk in de...
Wie wil het niet: fitte koeien, minder jongvee en meer melk in de tank? Met het inkuilmiddel Bonsilage Fit mais lukt dit: koeien blijven gezond, gaan langer mee en produceren optimaal.
NutriHerb verrijkt de biodiversiteit van je grasland. Het mengsel...
NutriHerb verrijkt de biodiversiteit van je grasland. Het mengsel combineert biodiversiteit en voederwaarde. De gezondheid van je melkvee en de bodemvruchtbaarheid nemen toe. Met de volgende teelttips weet je zeker dat je gras-voederkruidenweide een succes wordt.
Het is meer dan een trend: overheid, burgers en consumenten...
Het is meer dan een trend: overheid, burgers en consumenten willen zuivelproducten uit een
duurzame melkveehouderij. Afwachten is voor melkveehouders geen optie. Daarom introduceert
Barenbrug een nieuw ruwvoerconcept: NutriHerb, een gecertificeerd gras-voederkruidenmengsel.
Heb je dit voorjaar de grasgroenbemester Proterra Maize gezaaid...
Heb je dit voorjaar de grasgroenbemester Proterra Maize gezaaid als vanggewas onder mais? Dan is nu het moment aangebroken om de groei van dit vanggewas te remmen. Heb je nog geen vanggewas in de mais? Zaai dan nu Intermezzo tussen de mais.
Zodra gras bloeit daalt de voederwaarde met 150 VEM. Op tijd je...
Zodra gras bloeit daalt de voederwaarde met 150 VEM. Op tijd je gras oogsten voorkomt daling van voederwaarde. Mengsels met Gelijktijdige Bloei zijn eenvoudig op het juiste tijdstip te oogsten. Lees meer...
Hoe een verregend voorjaar of een gortdroge zomer de...
Hoe een verregend voorjaar of een gortdroge zomer de ruwvoerwinning flink kunnen beïnvloeden hebben we in 2017 en 2018 kunnen zien. Toch kun je de factor klimaat voor een groot deel uitschakelen. Lees meer..
Veehouders die snijmais telen op zand of lössgrond krijgen vanaf...
Veehouders die snijmais telen op zand of lössgrond krijgen vanaf komend jaar te maken met het verplicht inzaaien van een vanggewas vóór 1 oktober. Barenbrug heeft hiervoor verschillende oplossingen, waaronder het unieke Proterra Maize dat gelijktijdig met snijmais gezaaid kan worden.
In Noordwest-Europa is de ruwvoervoorraad beperkt. Veehouders...
In Noordwest-Europa is de ruwvoervoorraad beperkt. Veehouders hebben nog één laatste kans om de voorraad aan te vullen met de laatste grassnede. Een paar tips om van de laatste snede een topkuil te maken.
Om het maximale te halen uit verdroogde mais moet u het gewas...
Om het maximale te halen uit verdroogde mais moet u het gewas eerder oogsten. Bovendien moet u voorzichtig zijn met het voeren van deze mais. Koeien kunnen er ziek van worden. Lees meer....
De komende decennia neemt de kans op droge, hete zomers toe. Maar...
De komende decennia neemt de kans op droge, hete zomers toe. Maar de droogte in combinatie met veel zon waar Nederland deze zomer van mag genieten, heeft zijn keerzijde. Voor zowel de natuur als de landbouw is het gebrek aan water soms catastrofaal. Zo ook in de veehouderij. Op de meeste plaatsen in ons land oogt het gras, dat was bedoeld als voer voor nu of voor de komende winter, als hooi - geel en droog - en is in sommige gevallen ook niet meer te redden.
Melkveehouder Jan Bernard van Ittersum uit Kampen gebruikt sinds...
Melkveehouder Jan Bernard van Ittersum uit Kampen gebruikt sinds twee jaar zachtbladig rietzwenk, Green Spirit Structuur met NutriFibre, als wisselteelt met mais. “De opbrengst vorig jaar was erg goed. Ik ben benieuwd hoe het zich dit jaar onder deze droge omstandigheden houdt.”
De droogte die momenteel Nederland teistert veroorzaakt schade...
De droogte die momenteel Nederland teistert veroorzaakt schade aan gewassen. Veel graslandpercelen laten al weken geen groei meer zien en verkleuren van groen naar geel. Wat kunt u doen om uw grasland zo goed mogelijk uit de droogte te krijgen.
Augustus is een uitstekende maand voor graslandvernieuwing. De...
Augustus is een uitstekende maand voor graslandvernieuwing. De bodemtemperatuur is uitstekend en er is voldoende vocht aanwezig om het zaad te laten kiemen. Melkveehouders op zand- en lössgronden kunnen dit jaar ook hun versleten graslandpercelen vernieuwen.
Met het opheffen van het scheurverbod mag op alle gronden (ook op...
Met het opheffen van het scheurverbod mag op alle gronden (ook op zand en löss) de versleten grasmat vóór 31 augustus vervangen worden. Dit biedt kansen om de kwaliteit van het gras én het ruwvoer fors te verbeteren
Witte en rode klaver zit al jaren bij melkveehouder Anton van der...
Witte en rode klaver zit al jaren bij melkveehouder Anton van der Hoog uit Enspijk in het rantsoen. De tweede helft van het seizoen is qua saldo zijn beste periode. "Ik zie dat de koeien eerst de klaver eruit vreten. Dat komt door de smakelijkheid. Ze nemen in die tijd zo’n 1 kg droge stof meer op. Het eiwitgehalte in de melk stijgt en de productie ligt in die periode 10 procent hoger".
Schaumann geeft acte de présence op de DLG Feldtage. Op 17...
Schaumann geeft acte de présence op de DLG Feldtage. Op 17 demonstratiepercelen informeren ze bezoekers over ruwvoerproductie met Greenstar graszaadmengsels en de biologische silage-additieven van het Bonsilage. Barenbrug is erbij om waar nodig te ondersteunen.
Nu melkveehouders een fosfaatquotum toegewezen hebben gekregen...
Nu melkveehouders een fosfaatquotum toegewezen hebben gekregen, neemt het belang van de eigen ruwvoerproductie toe. Melkveehouders die maximaal melk produceren uit ruwvoer, realiseren het hoogste economische rendement. Een interview met Jaap Gielen, specialist melkveehouderij bij accountantsbureau Countus.
Proterra Maize is een grasgroenbemester die gelijktijdig met mais...
Proterra Maize is een grasgroenbemester die gelijktijdig met mais ingezaaid wordt. Direct na de maisoogst staat er een vanggewas dat in korte tijd veel organische stof produceert. De gelijktijdige inzaai en de extra organische stof, leveren een extra saldo op van € 226,- per hectare.
Energietekort, met name in het begin van de lactatie, is een...
Energietekort, met name in het begin van de lactatie, is een probleem in de melkveehouderij. Het
gebruik van Bonsilage Fit gras helpt dit tekort te voorkomen door de aanmaak van
propyleenglycol. Ruwvoer met propyleenglycol verbetert de energiebalans van koeien waardoor
het risico op slepende melkziekte afneemt...
Doorzaaien is een ideale methode om grasland snel en goedkoop te...
Doorzaaien is een ideale methode om grasland snel en goedkoop te herstellen. Het geeft de kwaliteit en de opbrengst van grasland een enorme boost en houdt grasland in top conditie...
De teelt van ruwvoer moet beter. “Er blijft te veel opbrengst...
De teelt van ruwvoer moet beter. “Er blijft te veel opbrengst liggen door een flink gebrek aan kennis bij boeren en adviseurs”, stelt Edward Ensing, productmanager van Barenbrug.
In een interview met Boerderij vertelt Edward Ensing over de kansen en verbeterpunten voor een betere ruwvoerteelt. Met name het door het verhogen van het kennisniveau kan de productie en benutting van gras flink verbeteren.”
Meer droge stof per hectare, meer melk en een grasmat die...
Meer droge stof per hectare, meer melk en een grasmat die jarenlang smakelijk en gezond gras produceert. Dat zijn enkele voordelen als u kiest voor de beste rassen van de Rassenlijst. Maar wat houden de cijfers op de Rassenlijst nu exact in voor de praktijk?
De teelt van mais onttrekt veel organische stof aan de bodem. Het...
De teelt van mais onttrekt veel organische stof aan de bodem. Het verlies aan organische stof kan direct na de maisoogst aangevuld worden door inzaai van een goede groenbemester. Hiermee houdt u de bodemvruchtbaarheid van uw grond op peil.
NutriFibre, de grastechnologie voor het beste kuilgras, wordt...
NutriFibre, de grastechnologie voor het beste kuilgras, wordt door melkveehouders in binnen- en buitenland geroemd voor de productie van gezond ruwvoer van excellente kwaliteit. Maar niet alleen veehouders zijn in de ban van deze bijzondere grastechnologie.
De ontdekking van nieuwe bacteriesoorten leidde tot een ware...
De ontdekking van nieuwe bacteriesoorten leidde tot een ware revolutie in het conserveren van maiskuilen. De nieuwe toevoegmiddelen verlengen met deze bacteriën de levensproductie van de koe (Bonsilage Fit) of conserveren de maiskuil zo snel dat de kuil al na twee weken geopend kan worden (Bonsilage Speed).
Ondanks het scheurverbod op zand- en lössgrond, mogen...
Ondanks het scheurverbod op zand- en lössgrond, mogen graspercelen die schade hebben opgelopen door droogte opnieuw ingezaaid worden. Wel dient u deze schade te melden vóór 31 augustus en moet het perceel vóór 15 september zijn ingezaaid.
Melkveehouder Leendert van Eijk uit Enspijk (Gld) heeft op 21...
Melkveehouder Leendert van Eijk uit Enspijk (Gld) heeft op 21 juni zijn derde snede gras van het land gehaald op zijn perceel met GreenSpirit●Structuur. De extreme droogte in juni heeft geen invloed gehad op de ruwvoeropbrengst van dit diepwortelende gras.
Gras bevat structuur, eiwit en energie. Een goede verhouding...
Gras bevat structuur, eiwit en energie. Een goede verhouding tussen deze drie elementen bepaalt het optimale moment op te maaien of te beweiden. Met de grashoogtemeter van Barenbrug meet u eenvoudig of het gras het optimale stadium heeft bereikt.
Het behandelen van de graskuil met het inkuilmiddel Bonsilage...
Het behandelen van de graskuil met het inkuilmiddel Bonsilage Plus levert veehouders een flink financieel voordeel op. In onderstaande tabel ziet u de berekening van het voordeel dat Bonsilage Plus oplevert per koe per dag.
Eiwitrijke grondstoffen aankopen is niet altijd rendabel. Het...
Eiwitrijke grondstoffen aankopen is niet altijd rendabel. Het kost geld om ze aan te kopen en vervolgens om ze af te zetten als onderdeel van de mest. Met het optimaliseren van de eiwitbalans op het eigen bedrijf, kan veel geld bespaard worden.
Mede door de derogatieregels, waardoor scheuren van grasland op...
Mede door de derogatieregels, waardoor scheuren van grasland op zandgronden in het najaar verboden is, wint doorzaaien aan populariteit. Daarnaast is doorzaaien een goedkope methode om het bedrijfsrendement te verbeteren.
Op 12 oktober 2016 organiseerde Barenbrug Academy een succesvolle...
Op 12 oktober 2016 organiseerde Barenbrug Academy een succesvolle opleidingsdag voor haar Nederlandse GreenSpirit dealers. Ruim 45 deelnemers volgden het opleidingsprogramma over het onderwerp “Geld verdienen met gras” . De opleidingsdag is de eerste activiteit van de recent opgestarte Barenbrug Academy, welke tot doel heeft om Barenbrugs GreenSpirit dealers dusdanig op te leiden dat ze de melkveehouders nog beter kunnen adviseren over hun graslandmanagement.
Rode klaver biedt veehouders veel voordelen. Het Louis Bolk...
Rode klaver biedt veehouders veel voordelen. Het Louis Bolk instituut doet onderzoek naar de effecten van rode klaver in weides. Barenbrug heeft op basis van de resultaten van dit onderzoek de voordelen op een rijtje gezet.
Graslandvernieuwing zorgt niet alleen voor meer massa in de kuil...
Graslandvernieuwing zorgt niet alleen voor meer massa in de kuil. Door het toepassen van nieuwe genetica, en mengsels die precies zijn toegespitst op uw bedrijfssituatie, neemt ook de kwaliteit van het gras en het ruwvoer met sprongen toe. Zelfs bij lagere bemestingsnormen.
Om te bepalen of doorzaaien noodzakelijk is, kan het grasland het...
Om te bepalen of doorzaaien noodzakelijk is, kan het grasland het beste in augustus beoordeeld worden.
Haalt dit perceel dit jaar de norm van 14.000 kilogram droge stof per hectare of blijft de
productie achter.
Mais natter inkuilen geeft minder verlies van voederwaarde...
Mais natter inkuilen geeft minder verlies van voederwaarde, blijkt uit onderzoek van Eurofin. Door vervolgens Bonsilage Mais toe te voegen, krijgt u de garantie van een topkuil waarvan koeien het hele jaar maximaal kunnen presteren.
Graslandmanagement wordt veel eenvoudiger wanneer mengsels met...
Graslandmanagement wordt veel eenvoudiger wanneer mengsels met alleen late rassen worden toegepast. De grassen in deze mengsels schieten gelijktijdig én minder snel door waardoor grasgroei in de zomer hoog blijft. Ideaal voor een melkveehouderij waar weidegang en het weiden van grote groepen dieren steeds vaker voorkomt.
Inzaaien van klaver of rietzwenk kan tot 15 september. Bij later...
Inzaaien van klaver of rietzwenk kan tot 15 september. Bij later inzaaien hangt de kans van slagen sterk af van de weersomstandigheden omdat jonge klaver- en rietzwenkplantjes gevoelig zijn voor nachtvorst. Neem dus geen risico en zaai vóór 15 september.