€ 226,- hoger saldo per hectare met groenbemester

Groenbemester Proterra Maize meezaaien met de mais levert een positief saldo van € 226,- per hectare. Door gelijktijdige inzaai bespaart u op stoppelbewerking en inzaai na de maisoogst. Daarnaast is het positieve saldo te danken aan de extra vastgelegde stikstof en organische stof in de bodem dat zorgt voor een hogere opbrengst van het volggewas.

Stikstofopname na 15 augustus
Mais groeit tot 15 augustus, daarna neemt het geen stikstof meer op.  Juist in deze periode is er veel mineralisatie in de bodem,  waardoor er veel stikstof uitspoelt. Proterra Maize is tijdens de afrijping van de mais al zover ontwikkeld dat het de mineralen opneemt. 

 

Na de maisoogst krijgt Proterra Maize alle ruimte om in korte tijd veel wortels en organische stof te produceren.

 

Bovendien loopt u niet het risico dat door een late maisoogst inzaai van een groenbemester niet meer mogelijk is.

Onkruidbestrijding
AgroResearch International BV, Universiteit Gent en het Agricultural Knowledge Center in Denemarken hebben uitgebreide proeven gedaan met onkruidbestrijding in de Proterra Maize. Op de website van Barenbrug vindt u een tabel met alle aanbevolen herbicidemixen die bruikbaar zijn in Proterra Maize.

Proterra Maize
Vraag uw loonwerker de groenbemester (of Proterra Maize) gelijktijdig te zaaien met de mais. U verhoogt uw saldo per hectare en vergroot de kans op een geslaagde groenbemester. Voor één hectare heeft u 15 kg zaaizaad nodig.