Efficiënte mineralenbenutting met NutriFibre

Efficiënte mineralenbenutting is met de huidige wetgeving van groot belang. Immers de hoeveelheid stikstof voor grasland is sterk aan banden gelegd. Het gevolg hiervan is dat de droge stof opbrengst van graspercelen daalt. NutriFibre, de nieuwste grastechnologie van Barenbrug, kenmerkt zich door de zeer lange wortels. Hierdoor worden mineralen in de diepere lagen van de bodem goed benut. Dit komt ten goede aan de grasopbrengst.

Meer ruw eiwit door efficiënte mineralenbenutting
De efficiënte mineralenbenutting zorgt naast een royale grasopbrengst ook voor een hoger aandeel eiwit in het gras. Proeven tonen aan dat het zachtbladig rietzwenkgras van NutriFibre wel tot drie procent meer ruw eiwit bevat dan Engels raaigras, zelfs bij een lage stikstofgift.

efficiente mineralenbenutting

NutriFibre in combinatie met klaver
NutriFibre is uitstekend te combineren met klaver. Klaver bindt stikstof uit de lucht en legt dit vast in de bodem. Het zachtbladig rietzwenkgras van NutriFibre gebruikt deze extra stikstof voor een nog hogere droge stof opbrengst en eiwit opbrengst per hectare.

 

Vreten uw koeien binnenkort ook NutriFibre?

Om veehouders de voordelen van NutriFibre zelf te ervaren verloot Barenbrug tijdens de NRM ieder twee uur 15 kilo NutriFibre. Om mee te doen aan de verloting hoeft u alleen de bon uit het bonnenboekje die u ontvangt bij binnenkomst in te leveren op de Barenbrugstand. Wie weet vreten uw koeien binnenkort ook NutriFibre.