Is uw grasland niet meer te redden dan is inzaai de enige optie. Voor het beste resultaat is het belangrijk om uw grasland eerst grondig kweekgras- en onkruidvrij te maken. Tien dagen hierna kunt u uw grasland frezen en opnieuw inzaaien.
Droogte resistent
Tijdens een droge periode zijn er uiterlijke verschillen tussen de verschillende grassoorten. Slechte grassen, zoals ruwbeemd, vallen als eerste uit. Engels raaigras heeft langere wortels maar op veel locaties in Nederland zien we dat ook Engels raaigras het moeilijk heeft. Zachtbladig rietzwenk is van alle grassoorten het best resistent tegen droogte. Dit gewas heeft wortels tot 1 meter diep, en produceert ondanks droogte een goede kwaliteit ruwvoer.
Let op voor nitraatvergiftiging
Door de mineralisatie en onbenutte meststoffen zit er in de zomermaanden veel stikstof in de bodem. Dit kan resulteren in gras met een (te) hoog eiwitgehalte of te veel nitraat. Voer van dit gras niet te veel aan uw vee. Aanvullen met snijmais of ander voer is de beste optie. In de droge zomer van 1976 stierven er veel koeien aan nitraatvergiftiging. Dit is te herkennen aan een bruine vulva (net onder de staart).