Gezonde koeien met Bonsilage Fit mais

Bonsilage Fit mais is het enige inkuilmiddel dat direct de gezondheid en welzijn van dieren verhoogt door de energie van de maiskuil te verbeteren. Resultaat; melkkoeien met een hogere levensproductie waardoor ook de vreugde in je werk toeneemt.

Betere energiebalans maiskuil

Mais dat tijdens het inkuilen behandeld is met Bonsilage Fit mais, zet een groot deel van het melkzuur om in propyleenglycol en azijnzuur. Door een andere verhouding van melkzuur en azijnzuur ten opzichte van onbehandelde maiskuilen en de aanmaak van propyleenglycol, verbetert de energiebalans van je maiskuil.

 

De propyleenglycol geeft je koeien een heuse energie boost. Dit resulteert in fittere koeien die minder snel last van krijgen van slepende melkziekte. Daarnaast zorgt de gezonde energiebalans van de mais voor een goede penswerking.

Hogere vruchtbaarheid

Koeien met een goede energiebalans in de pens zijn sneller drachtig. De universiteit van Göttingen in Duitsland heeft hier onderzoek naar gedaan. Door de verbeterde energiebalans in het ruwvoer daalt het aantal inseminaties per koe met 0,3. Uiteraard gaat ook de tussenkalftijd naar beneden en worden er minder dieren geruimd vanwege een verminderde vruchtbaarheid.

 

Hoe werkt Bonsilage Fit mais?

Advies en Aankoop

Voor meer informatie en advisering over Bonsilage Fit mais kunt u terecht bij de Bonsilage dealer. Klik op de button voor een Bonsilage dealer bij u in de buurt.

terug