Graskeuze bepalend voor fosfaat efficiëntie

Efficiënt omgaan met fosfaat en stikstof is tegenwoordig doorslaggevend voor succesvol ‘boeren’. De juiste graskeuze levert hier een positieve bijdrage aan. Gras neemt fosfaat en stikstof op uit de bodem om te kunnen groeien. De ene grassoort doet dit efficiënter dan de ander. 

 

KringloopWijzerZachtbladig rietzwenk (Structuur met NutriFibre) heeft 15% minder fosfaat nodig dan Engels raaigras voor de productie van één kilogram droge stof. Het geheim van zachtbladig rietzwenk zit in het enorme wortelstelsel waarmee bijna alle mineralen in de bodem benut worden. Lees meer over de fosfaatbenutting van zachtbladig rietzwenk.

Zachtbladig rietzwenk produceert per jaar 35% meer ruwvoer. Bovendien is het gewas zeer eiwitrijk door de uitstekende stikstofbenutting (96% van de stikstof in de bodem wordt omgezet in gewasgroei). De hoge eiwitopbrengst geeft veehouders de mogelijkheid de aankoop van veevoer zoals soja en raapschroot te verlagen. Minder aanvoer van fosfaat op het melkveebedrijf is bovendien zeer gunstig voor de KringloopWijzer.

NutriFibreKortom: zachtbladig rietzwenk biedt veehouders kansen om efficiënt met stikstof en fosfaat om te gaan. Zachtbladig rietzwenk is verkrijgbaar in Structuur met NutriFibre. Klik hier voor meer informatie over alle voordelen van NutriFibre.