Grasland nu doorzaaien voor hogere kwaliteit ruwvoer

2017 was een uitstekend groeiseizoen daardoor zijn de graskuilen bij de meeste melkveehouders goed gevuld. Deze riante graspositie geeft u de mogelijkheid om uw grasland een opknapbeurt te geven.

 

Oogst u naast massa ook een goede kwaliteit? ‘Onkruidgras’ levert 100 VEM minder dan Engels raaigras. Wist u dat iedere 29 VEM uit gras 1.000 liter melk per koe per jaar oplevert? Het is nú het ideale moment om de uw grasland door te verbeteren want oktober biedt ideale omstandigheden voor het doorzaaien van uw grasland.

Voederwaarde grassen

Controleer uw percelen

Door ieder jaar uw slechtste percelen verbeteren houdt uw grasland in een goede conditie. Als het aandeel goede grassen van een graslandperceel minder is dan 80%, dan is doorzaaien een uitstekende optie om de kwaliteit te verbeteren. Ligt het percentage goede grassen onder de 60%, dan is herinzaai aan te bevelen. U herkent onkruidgrassen aan de witte voetjes.

Doorzaaien tot laat in het najaar

Het graszaadmengsel Doorzaai is geschikt om tot laat in het najaar door te zaaien. Het mengsel kiemt bij een bodemtemperatuur vanaf 6 graden Celsius en de jonge kiemplantjes vestigen en ontwikkelen zich snel. Wilt u het risico op een slechte opkomst, verkleinen, kies dan voor Doorzaai.

 

Advies & Aankoop

Voor advisering en verkoop van Doorzaai kunt u terecht bij uw dealer.

terug