Hoge grasopbrengst? Verbeter dan nu de kwaliteit!

Door het uitstekende groeiseizoen is de grasvoorraad bij de meeste melkveehouders goed aangevuld. Ook afgelopen week zijn er veel percelen gemaaid en zit het gras weer onder zeil.

 

De goede ruwvoerpositie biedt u de kans om kritisch naar de kwaliteit van uw grasland te kijken. Percelen met ruwbeemd of andere onkruidgrassen leveren een lagere voederwaarde en opbrengst. Engels raaigras levert 100 VEM per snede meer dan onkruidgrassen. Iedere 29 VEM voederwaarde uit gras levert 1.000 liter melk per koe per jaar op. Een goede grasmat levert u dus niet alleen een hoge opbrengst maar ook voor een uitstekende voederwaarde. De GreenSpirit graszaadmengsels staan garant voor het beste resultaat van inzaai of doorzaai van grasland.

Zelf kwaliteit vaststellen

Of uw grasland onkruidgrassen bevat is eenvoudig zelf vast te stellen door naar de ‘voetjes’ van het gras te kijken. Op timothee en kropaar na zijn grassen met een wit voetje onkruidgrassen. Engels raaigras heeft een rood ‘voetje’. 

 

 

Wanneer is doorzaaien zinvol?

Indien het aandeel goede grassen onder de 80% komt is doorzaaien een financieel aantrekkelijke optie. Ligt het percentage onder de 70% goede grassen dan is herinzaai aan te bevelen.

 

Persoonlijk advies

Wilt u graag dat een gras-expert de kwaliteit van uw grasland beoordeelt en een persoonlijk advies? Vul dan de vragen in op www.grascheck.nl en u ontvangt een gratis en onafhankelijk advies per e-mail.

Waar te koop?

De GreenSpirit graszaadmengsels koopt u bij uw GreenSpiritdealer. Klik op onderstaande button voor een GreenSpirit dealer bij u in de buurt.

Advies, vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder!

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
terug