Inkuilen met succes

De maisoogst is ieder jaar weer spannend. Leveren de maisrassen de verwachte  kwaliteit en massa? Wat is de invloed van het weer? Slaagt de maiskuil? Eén ding is zeker. Voor het beste resultaat is het gebruik van een inkuilmiddel essentieel. Bonsilage Mais is het biologische inkuilmiddel dat maiskuilen verbetert en inkuilverliezen beperkt.

Energie inkuilen

Mais is een energierijk gewas. Om ervoor te zorgen dat deze energie behouden blijft tijdens het inkuilen is het aan te raden het inkuilmiddel Bonsilage Mais te gebruiken. Maiskuilen behandeld met Bonsilage Mais behouden energie door een sneller en beter inkuilproces. Hierdoor is de voederwaarde in de kuil 20-30 VEM/DS hoger.

 

Gezondere koeien

Inkuilen met Bonsilage Mais betekent ook gezonder ruwvoer. Door de aanwezigheid van meer melkzuur en propaandiol is de mais gezonder dan mais uit onbehandelde kuilen. Ook de smakelijkheid van de mais is na het inkuilen gewaarborgd. Koeien nemen meer voer op en geven meer melk. 

 

Inkuilen zonder inkuilverliezen
Inkuilen met Bonsilage Mais beperkt inkuilverliezen. Onbehandelde maiskuilen verliezen 16% van de energie door broei en schimmelgroei. Gebruik van Bonsilage Mais reduceert het inkuilverlies slechts tot 4%. 

EU goedgekeurde bacteriestammen

 De Europese Unie controleert individuele bacteriestammen of ze een positieve werking hebben als broeiremmer. Alle veertien bacteriestammen die gebruikt worden in Bonsilage doorstonden deze test met glans. Van de 239 aangemelde bacteriestammen zijn er momenteel pas 19 goedgekeurd.

Lees meer over inkuilen met Bonsilage.