Noorse melkveehouders winnen landelijke ruwvoerwedstrijd met NutriFibre.

Dankzij de superieure kwaliteiten van NutriFibre-grasland hebben melkveehouders Ingrid Holm en Tore Kristensen uit Trøndelag (Noorwegen) de Ruwvoerwedstrijd 2023 gewonnen. Hun indrukwekkend hoge opbrengstcijfers in relatie tot de bemesting, benadrukken de kenmerken van NutriFibre.

 

Het seizoen was uitdagend door veel neerslag in Noorwegen, maar de deelnemers aan de ruwvoerwedstrijd lieten uitstekende opbrengsten zien. De drogestofopbrengst per hectare was zeer competitief onder de top drie deelnemers. De jury heeft echter Holm en Kristensen tot de ultieme winnaars verklaard, mede dankzij de uitstekende verteerbaarheid en het hoge eiwitgehalte van hun NutriFibre gewas.

De organisatie van de Ruwvoerwedstrijd is een samenwerking tussen Yara, Nibio, de Noorse Landbouwadviesraad en het tijdschrift Norsk Agriculture. Het doel van de organisatie is het belang van een goede agronomie om goede grasgewassen te produceren onder de aandacht te brengen. In 2023 werd de wedstrijd voor de vierde keer georganiseerd.

terug