Revolutionaire ontwikkeling conserveren mais

De ontdekking van nieuwe bacteriesoorten is een ware revolutie in het conserveren van maiskuilen. Zo omschrijven de ruwvoerspecialisten van Barenbrug de ontdekking van nieuwe bacteriesoorten. De nieuwe toevoegmiddelen met deze bacteriën verlengen de levensproductie van de koe of conserveren de maiskuil zo snel dat de kuil al na twee weken geopend kan worden. Pieter Vos legt het verschil uit tussen de verschillende toevoegmiddelen.

Voeren twee weken na inkuilen

De nieuwe bacteriesoort diolivorans zorgt voor een drie keer snellere conservering. Hierdoor kan de kuil al na twee weken geopend worden zonder dat er broei en schimmelvorming optreedt. Barenbrug heeft als enige leverancier deze unieke bacteriestam verwerkt in het nieuwe toevoegmiddel Bonsilage Speed mais

Het toevoegmiddel is ideaal voor melkveehouders, die snel na de oogst van de mais willen voeren en/of onvoldoende voorraad hebben om de kuil zes weken dicht te laten.

Gezondere melkkoeien met hoogste levensproductie

Naast Bonsilage Speed introduceert Barenbrug een ander uniek product: Bonsilage Fit mais. Dit inkuilmiddel conserveert niet alleen de kuil, het zorgt ook voor gezondere koeien. Bonsilage Fit mais bevat specifieke bacteriën die suikers omzetten in melkzuur. Vervolgens zetten zij een maximale hoeveelheid melkzuur om in producten met een hoge pH, waaronder propyleenglycol en azijnzuur. Hierdoor blijft de pens-pH op peil, zelfs bij veel aanbod van energierijk voer. De hoge pens-pH bevordert een optimale penswerking! Daarmee wordt het risico van pensverzuring en slepende melkziekte geminimaliseerd.

Minimale inkuilverliezen

Wil je inkuilverliezen tot een minimum beperken dan is het toevoegmiddel Bonsilage Mais de beste optie. De melkzuurvormende bacteriën in Bonsilage Mais maken hoge concentratie melkzuur aan waardoor het inkuilproces versnelt en gist en schimmelvorming minimaliseert.

terug