Vanggewas onder mais; nu remmen of nog zaaien

Heb je dit voorjaar de grasgroenbemester Proterra Maize gezaaid als vanggewas onder mais? Dan is nu het moment aangebroken om de groei van dit vanggewas te remmen. Heb je nog geen vanggewas in de mais? Zaai dan nu Intermezzo tussen de mais. 

Onkruidbestrijding in het zesde bladstadium voor het beste resultaat

 

Zorgvuldige onkruidbestrijding geeft beste resultaat

Voor een optimale groeiremming van Proterra Maize is een zorgvuldige onkruidbestrijding vereist. Dit blijkt uit praktijkonderzoek. Gebruik een herbicidemix die past bij het spuitmoment en de gewasstadia van de mais, de Proterra Maize en het onkruid. Vraag je gewasbeschermingsmiddelen-leverancier voor een advies op maat. Na deze onkruidbestrijding ontwikkelt Proterra maize zich uitstekend tot een dichte groenbemester met diepe en intensieve wortels. De mais ondervindt geen hinder of vertraging van Proterra Maize.

 

 

Inzaai vanggewas tussen de mais
Heb je nog geen vanggewas onder de mais gezaaid? Zaai dan alsnog het graszaadmengsel Intermezzo zodra de mais kniehoog is. Hiermee ben je zeker van een volgroeid vanggewas bij de maisoogst. Dit is ook gunstig voor maistelers op zand en lössgrond. Zij kunnen hierdoor de mais oogsten na één oktober met de zekerheid van een goed vanggewas voor de winter.

 

 

Extra kiemkracht vereist voor tussenzaai gras

Bij tussenzaai moet het gras goed gevestigd zijn voordat de mais zich sluit. De extra kiemkracht van graszaadmengsel Intermezzo garandeert deze vereiste snelle beginontwikkeling. Bovendien is Intermezzo vrij van kweek en duist. Kortom; een uitstekende keuze voor de inzaai als vanggewas tussen de mais.

 


 

 

Advies over Intermezzo
Voor meer informatie en advisering over Intermezzo kunt u terecht bij de Barenbrugdealer. Klik hier voor een Barenbrugdealer bij u in de buurt.

terug