Bedrijfsleider Proefvelden | Wolfheze | 38,75 uur

Voor onze Research locatie in Wolfheze zoeken we een fulltime Bedrijfsleider Proefvelden. De Bedrijfsleider Proefvelden is het aanspreekpunt voor alle praktische en uitvoerende werkzaamheden op het kweekbedrijf.

Werken bij Barenbrug

Het gras is altijd groener bij de buren, maar dat geldt niet voor medewerkers van Barenbrug. Je komt terecht in een familie, waarin iedereen elkaars naam én werkzaamheden kent.

Breng graszaad tot leven

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze grassen. Niet alleen in het lab, ook in de kas en in het veld. Daar worden de beste planten met elkaar gekruist, zodat er een grassoort ontstaat die droogtetoleranter, sterker of voedzamer is voor vee. Dankzij onze innovatieve producten en klantgerichtheid behoren we tot de top van de mondiale graszaadsector.

Wat je gaat doen als Bedrijfsleider Proefvelden

Als Bedrijfsleider Proefvelden op onze research locatie in Wolfheze word jij het aanspreekpunt voor alle praktische en uitvoerende werkzaamheden op het kweekbedrijf. Met jouw natuurlijk leiderschap en duidelijke manier van communiceren, weet jij medewerkers te motiveren. Naast je leidinggevende taken in het team (10 fte) coördineer jij ook alle praktische zaken rondom het kweekbedrijf en het veldwerk. Daarbij zorg je voor de planning en houd je het overzicht.

 

Je bezoekt regelmatig de verschillende proefveldlocaties om een gedegen inschatting te maken van de te verwachten werkzaamheden en maakt aan de hand daarvan een personele planning voor het beheer van de proefvelden. Het gaat hierbij om bouwplannen, aanleg, inzaai, onderhoud (maaien, beregenen, onkruidbestrijding, bemesting), zaadoogst en zaadschoning.

 

Je bent de schakel tussen de Proefveldmedewerkers en de (Assistent) Kwekers en werkt proactief. Daarnaast coördineer je de zaken rondom het onderhoud van machines en gebouwen, veiligheid, milieu, pacht/landhuur en vergunningen. Je beheert ook het operationele budget, maakt prijsafspraken met leveranciers en controleert de facturen. In de piekperioden ben je niet bang je handen vuil te maken en werk je mee op de proefvelden. In deze functie rapporteer je aan de Stationsmanager.

Dit vragen we van de Bedrijfsleider Proefvelden:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring;
 • Ruime werkervaring in de agrarische of groene sector (bijvoorbeeld land-/tuinbouw of
  grassportvelden);
 • Je beschikt over technisch inzicht;
 • Rijbewijs B;
 • Spuitlicentie Uitvoeren Gewasbescherming (of bereidheid deze licentie te halen);
 • Je bent een stevige persoonlijkheid die analytisch vermogen combineert met daadkracht. Je
  kunt goed overzicht houden in een hectische werkomgeving, bent sterk in planning, bent
  standvastig in je besluiten en hebt een proactieve werkhouding.

Wat je krijgt als Bedrijfsleider Proefvelden bij Barenbrug:

 • Een stabiele werkgever met een inspirerende werkomgeving, waar elke dag anders is;
 • Uiteraard ontvang je een prima salaris, passend bij jouw ervaring. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 1000 euro bruto. Bij een goed jaar verdelen we een bepaald percentage van de winst onder de medewerkers;
 • 28 vakantiedagen en 2 roostervrije dagen per jaar;
 • Wil je groeien, dan kan dat. Bij Barenbrug krijg je de kans om te laten zien wat je in je mars hebt. Opleidingen en trainingen worden vergoed;
 • Gezelligheid, daar houden we van. De personeelsvereniging organiseert regelmatig activiteiten en feestjes die je écht niet wilt missen.

Is Bedrijfsleider Proefvelden bij Barenbrug jouw baan?

Stuur dan je CV en een motivatie naar recruitment@barenbrug.nl !

Heb je een vraag? Bel dan met Arend van Silfhout, Stationmanager (06-45121407) voor vragen over de functie of Majoke Slijkerman, HR Adviseur (06-12507883) voor vragen over de sollicitatieprocedure.


Je vindt ons aan de Duitsekampweg 60 in Wolfheze.

 

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen in je netwerk wel.