Ricardo Bleumer - Product Manager Turf

Via het uitzendbureau ben ik als klein jochie bij Barenbrug terechtgekomen. Ik was in februari 2012 op zoek naar een baan in de logistiek. Ik had een gesprek met Jeroen van de Westeringh en hij kon me goed gebruiken ter ondersteuning van Operations: orders picken, administratie bijhouden, certificaten printen, enzovoort. Na zes maanden liep mijn contract af. In de laatste maand gaf ik aan dat ik eigenlijk niet weg wilde. Ik mocht toen drie maanden langer blijven en helpen bij de oogst binnenhalen, naast mijn bestaande werkzaamheden. Na die drie maanden kwam er toevallig een vacature vrij: ordervoorbereider op de backoffice. Ik kreeg de baan op één voorwaarde: dat ik mijn hbo-diploma Logistiek en Economie zou behalen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Leren en ontwikkelen in alle vrijheid

Ik leerde Barenbrug, maar ook mezelf en mijn kwaliteiten, beter kennen. Toen wist ik: ik wil graag een baan in de verkoop, het liefst internationaal. Ik wilde klanten graag vertellen over Barenbrug, over onze producten met toegevoegde waarde. Bovenal wilde ik in contact komen met klanten om ze te helpen en adviseren bij hun dagelijkse uitdagingen op hun golfbaan of sportveld. In januari 2017 mocht ik beginnen als account manager. Mijn taak was het ondersteunen van de Barenbrug-distributeurs in Nederland en België. Ik had weinig kennis van de graszaadwereld en van technische aspecten. Ook hierin gaf Barenbrug mij de vrijheid om het vak te leren. Dit zorgde ervoor dat ik me kon ontwikkelen op een manier die bij mij paste.

Nieuwe carrière-stap en afronding MBA

De voortgang van mijn carrière bij Barenbrug ging daarna ineens in een snel tempo. Ruim 6 maanden later werd ik export manager. In deze functie ondersteunde en ontwikkelde ik een aantal Barenbrug-distributeurs in Europa. Als export manager werd ik ook meer betrokken bij de strategie van Barenbrug, zowel intern als extern. Om mijn kennis naar het niveau van mijn gesprekspartners te tillen en mezelf te ontwikkelen, ben ik na een jaar aan een MBA begonnen. Deze master Bedrijfskunde heb ik in twee jaar afgerond. Dit heeft opgeleverd dat ik strategisch kan denken. Ook weet ik in hoofdlijnen wat er binnen alle afdelingen gebeurt. Het is heel interessant om op hoger niveau te kijken naar bedrijfsprocessen.

“Werk hard, zet je in en maak je ambities binnen het bedrijf kenbaar. Dat heeft mij tot nu toe veel gebracht.”

Ricardo Bleumer

Van Account Manager naar Product Manager Turf

De functie van export manager heb ik vijf jaar gedaan. Daarna merkte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik had simpelweg te veel interesses! Op aanraden van mijn leidinggevende heb ik toen een loopbaanassessment gedaan. Dit was zowel voor mezelf als voor het bedrijf heel nuttig. Dit onderzoek bracht mijn ontwikkelpunten en sterke punten haarscherp in beeld. Toen kwam er een vacature voor product manager en heb ik deze kans gepakt. Nu ben ik sinds juli 2022 product manager Turf. Mijn functie houdt in dat ik het productenportfolio en het rassenportfolio onderhoud. Ook doe ik marktonderzoek en introduceer ik innovatieve concepten. Hiervoor werk ik veel samen met de technisch specialist, het verkoopteam, communicatie en onze development manager. Als ik een deadline heb en merk dat het lekker loopt en je goed samenwerkt met je team, daar krijg ik energie van!

Dankbaar voor de kansen en het vertrouwen

Wat ik een nieuwe werknemer binnen Barenbrug zou willen meegeven? Wees open en eerlijk over de dingen die je doet. Werk hard, zet je in en maak je ambities binnen het bedrijf kenbaar. Dat heeft mij tot nu toe veel gebracht. Inmiddels heb ik op bijna elke afdeling gezeten door mijn werk en studie: van logistiek tot marketing. Na twaalf jaar kan ik zeggen dat ik van het bedrijf hou. Ik heb echt een geel hart. Ik ben Barenbrug erg dankbaar voor de kansen en het vertrouwen die ze mij hebben gegeven. Ik werk hier nog steeds met veel plezier en hoop dat ik mij nog vele jaren voor dit fantastische familiebedrijf mag inzetten!

terug