Operations

De afdeling Operations verzorgt het ontvangen en versturen van alle goederen omtrent graszaad.

Wat we doen

Operations heeft de verantwoordelijkheid vanaf het moment dat de klantorders gemaakt en gepland zijn totdat alle bewerkingen hebben plaatsgevonden en het product daadwerkelijk geladen is. We hebben dus verschillende taken. Het gehele proces kan omschreven worden in vier stappen:

 

Eerst ontvangen we het geoogste ‘vuile’ graszaad tijdens de oogstperiode in de zomer. Dit zaad moeten we eerst schonen. Dit betekent dat we alle onzuiverheden zoals grond, hooi, stro en andere cultuurzaden eruit halen. We houden dan het goede zaad over dat verder bewerkt wordt en vervolgens geanalyseerd wordt door medewerkers van het zaaizaadlaboratorium.

 

Een gedeelte van ons graszaad wordt met een zaadbehandeling voorzien van biologische middelen waaronder bacteriën, enzymen en andere organismen. Hiermee wordt de zaadkieming en -opkomst extra ondersteund en krijgt het jonge grasplantje een betere weerstand tegen ziektes.

 

Na het schonen en coaten mengen we het graszaad. We voegen verschillende rassen samen tot een bepaald mengsel. Het mengsel krijgt zo de juiste eigenschappen voor een specifieke toepassing. Dit kan bijvoorbeeld een golfbaan, een sportveld of een weiland zijn. Deze mengsels worden gemaakt met een menginstallatie.

 

De laatste stap van afdeling Operations is het verpakken van de graszaadmengsels. We verpakken in kleinverpakking (doosjes vanaf 250 gram t/m 3 kg) of in grootverpakking (papieren zakken van 5 kg t/m 25 kg). De verpakkingen plaatsen we in ons magazijn voor transport naar de klant.

 

Ploegendiensten

Afdeling Operations werkt in ploegendiensten. De ene week in een vroege dienst van 06:00 tot 14:00 uur en de andere week in een late dienst van 14:00 tot 22:00 uur. “We hebben een hartstikke leuke ploeg om mee te werken” vindt procesoperator Kevin van Sas. “Daarnaast hebben we jongens in het bedrijf die goed als leermeester kunnen fungeren. Daar leer je een hoop van.”

 

Vacatures

Ben je nieuwsgierig of enthousiast geworden over het werk bij onze afdeling Operations? Bekijk dan hier onze vacature voor Procesoperator.

Medewerkers aan het woord

“Wat ik mooi vind aan Barenbrug is dat het een proactieve vooruitstrevende organisatie is en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken. Wat Barenbrug kenmerkt is dat het open staat voor het aandragen van ideeën, verbeteringen en innovaties. De organisatie Barenbrug geeft enorm de vrijheid om er samen iets van te maken.”

Rients Piersma - Hoofd Operations

 

“Barenbrug is een warm familiebedrijf waar veel vrijheid en zelfstandigheid geboden en vereist is. Hierdoor kan ik me goed ontplooien, is mijn werk nooit saai en is het fijn om voor Barenbrug te werken!”

Jeroen van de Westeringh - Assistent Bedrijfsleider Operations

 

“Barenbrug is echt een bedrijf waar eenheid heel erg belangrijk is. Daarnaast vind ik het product wat we maken heel interessant. Er gaat echt een wereld voor je open als je kijkt wat er nou allemaal gebeurd met graszaad. Je kunt er echt trots op zijn om te zeggen dat je bij Barenbrug werkt, want het zijn echte mooie producten die op de schap staan.”

Harco Lintsen - Assistent Bedrijfsleider Operations

 

“Barenbrug denkt samen met mij mee aan mijn toekomst. Ik hoor bij de jongere generatie binnen mijn team die ze graag willen laten door ontwikkelen. We zijn nu samen aan het kijken naar een opleiding die zij voor mij gaan financieren.”

Freek Derksen - Procesoperator

 

“Barenbrug is een leuk bedrijf om voor te werken door de diversiteit van het werk en de leuke collega’s. Ik vind het leuk dat ik breed inzetbaar ben en niet specifiek op een machine hoef te staan. Ik kom daarom ook graag naar het werk toe.”­

Kevin van Sas -  Procesoperator