Green Earth-label voor duurzamer en economisch gras

Economisch en ecologisch verantwoord gebruik en beheer van gras heeft een prominente plaats binnen de ontwikkeling van producten door Barenbrug. Met de introductie van het kwaliteitslabel Green Earth helpt Barenbrug de groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras. Door uitgebreid onderzoek en jarenlange expertise weet Barenbrug als geen ander welke rassen en mengsels een nog hogere bijdrage kunnen leveren aan een duurzaam gebruik en beheer van gras.

Green Earth-keurmerk

Alle rassen en mengsels met het Green Earth-keurmerk zijn onafhankelijk getest door nationale en internationale onderzoeksinstellingen. Barenbrug hoopt met Green Earth zijn steentje bij te dragen aan een groene aarde, waar ook de volgende generaties op kunnen blijven sporten en recreëren. Voor het Green Earth-keurmerk heeft Barenbrug vier concrete eisen opgesteld waaraan de grasmengsels moeten voldoen om voor dit duurzame keurmerk in aanmerking te komen. Een Green Earth-label betekent dat het gras ten opzichte van de vorige generatie beter scoort op ten minste een van de volgende kwaliteiten:

 

Graszaadmengsels met Green Earth-label

Producten met het Geen Earth-keurmerk van Barenbrug maken slim gebruik van de verschillende grassoorten en rassen om forse duurzaamheidsvoordelen te bereiken.

 

Zo scoort roodzwenkgras hoog op de lat van duurzaamheid in vergelijking met de in de golfsector gebruikelijke grassoorten. Ook biedt het fakkelgras Barcampsia garanties voor veel duurzamer en economischer onderhoud van openbaar groen dan andere soorten.

 

Onderstaande graszaadmengsels van Barenbrug zijn samengesteld voor economisch en ecologisch gebruik en beheer van gras in openbaar groen en op golfbanen. De specifieke ras/soort-combinatie in deze mengsels is uniek en gebaseerd op meerjarig onderzoek.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Verkooppunten
terug