Mow Saver

Laag-blijvend gras met snelle vestiging

 • Sportgazon
 • Speelgazon
 • Siergazon
 • Openbaar groen

Minder maaibeurten

Een groene grasmat in een park, plantsoen of berm is hét aanzicht van een landschap. Achter de frisgroene aanblik van een strakke grasmat zit echter veel inspanning. Inspanning die sterk verminderd kan worden door Barenbrugs nieuwe revolutionaire concept dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing in het openbaar groen. Met Mow Saver laat Barenbrug er geen gras meer over groeien, minder maaien is de toekomst!

 


Het lijkt een utopie voor eigenaars van openbaar groen en hun terreinbeheerders om het onderhoud aan hun grasmat te beperken. Echter blijkt dit nu toch mogelijk. Mow Saver is laag-blijvend gras met een snelle vestiging. Dit betekent automatisch minder biomassa (maaisel), waardoor het tot maarliefst 35% minder vaak gemaaid hoeft te worden. Minder maaien heeft zowel economische als ecologische voordelen. Het bespaart manuren, brandstof en kosten voor de afvoer van maaisel. Niet alleen tijdens klimatologisch minder gunstige omstandigheden, maar ook gedurende de groeimaanden is Mow Saver een lage groeier. Metingen op de proefvelden van Barenbrug laten zien dat het gras van Mow Saver 14 dagen na het maaien 30 % korter is dan de standaard. Terwijl bij een standaard mengsel gedurende het groeiseizoen ruim 20 keer moet worden gemaaid, kan bij Mow Saver worden volstaan met circa 13 maaibeurten. 

 

Snelle vestiging en minder maaibeurten

 

Minder maaisel is minder afvoer

Minder vaak maaien van traag groeiend gras heeft ook een direct effect op de hoeveelheid maaisel die wordt geproduceerd. Praktijkproeven van Barenbrug laten zien dat Mow Saver als gazon- of parkgras in vergelijking met een standaard mengsel op jaarbasis 50 % minder bladmassa vormt. Wat niet wordt geproduceerd, hoeft ook niet te worden afgevoerd! Omdat de behoefte om wekelijks te maaien ook weg is, kunt u volstaan met 65 % van het aantal gangbare maaibeurten (een reductie van 35%).

 

De besparingen op een rijtje

Besparingen Mow Saver

Snelle vestiging

Mow Saver vestigt zich snel, maar heeft in vergelijking met andere grassen de bijzondere eigenschap dat het na de vestiging kort blijft waar alle andere grassen doorgroeien en lengte maken. Dankzij de snelle kieming en vestiging maakt Mow Saver na het inzaaien op het veld dus snel een dichte groene grasmat. Zo’n egaal bedekt ‘tapijt’ is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt er ook voor dat onkruiden geen kans krijgen. De grasmat is schoon, zodat er geen herbiciden hoeven te worden ingezet tegen onkruiden.

 

Ideaal voor robotmaaiers

Robotmaaiers hebben het voordeel dat bij het continu maaien van het grasveld ook voortdurend minieme grastopjes worden afgemaaid en worden gemulched. Piek producties van maaisel en afvoer behoren tot het verleden.

 

LMT - Less Mowing Technology

Tijdens meerjarige proeven op meerdere locaties zijn de kwekers van Barenbrug er in geslaagd om sterke nieuwe rassen te ontwikkelen die in staat zijn om in minder optimale omstandigheden vocht en mineralen uit de bodem op te nemen. Omdat deze rassen ook worden gekenmerkt door een laag groeipatroon én een mooie grasmat, passen ze perfect in wat Barenbrug de Less Mowing Technology (LMT) noemt. 

 

Voor meer informatie over Less Mowing Technology ga naar www.barenbrug.nl/lmt

 

Klik hier voor meer informatie over Green EarthGreen Earth label

Barenbrug wil niet alleen een voortrekker zijn op het gebied van verbetering van grassen, Barenbrug wil met zijn ontwikkelingen ook een bijdrage leveren aan een Groen Aarde waartoek omstige generaties ook kunnen recreëren en sporten. Om dit gestalte te geven is het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras door minder gebruik van water, meststoffen en pesticiden en minder maaien. Omdat Mow Saver deze toets glansrijk heeft doorstaan, is aan dit unieke mengsel het Green Earth label toegekend. 

 

Voor meer informatie over GreenEarth ga naar www.barenbrug.nl/greenearth

 

Samenstelling
Soort
100%
LMT rassen (Less Mowing Technology)
Specificaties
Maaihoogte
vanaf 15 mm
Verpakking
15 kg
Snelheid van vestiging
Sterkte bij betreding
Sterk in schaduw én zon
Sierwaarde (fijnbladigheid)
Donkerheid van kleur
Minder maaien
Minder pesticiden vereist
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (droogtetolerantie)
Gaat erosie tegen
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • A. Lageveen
  19-3-2018
  Bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Ik zal dit Mow Saver graszaad in mijn gazon doen als het warmer wordt en ben benieuwd of het over 10 jaren nog mooi is. Alvast bedankt!
 • Barenbrug Holland BV
  19-3-2018
  @A. Lageveen Het Mow Saver mengsel kan doorgezaaid worden op een bestaande grasmat. Wenselijk is om de groei omstandigheden en bodem zo optimaal mogelijk te houden / maken om het beste resultaat te bereiken. Raadzaam is om tijdens vorst periode gasvelden en gazons over het algemeen niet te betreden, omdat het blad kan breken, hierdoor kunnen donkere afdrukken ontstaan die er vervolgens wel weer uit zullen groeien. Bij een bodemtemperatuur van 10 graden Celsius kan er ingezaaid worden. Na inzaai / doorzaai zou ik u willen adviseren om de eerste keer handmatig te maaien, daarna is de zode stevig genoeg om met een zitmaaier te kunnen maaien. Met het juiste onderhoud onder ideale weersomstandigheden krijgt u het beste resultaat. Een nadeel kan zijn dat uw zitmaaier meer stof zal ondervinden doordat u minder hoeft te maaien. Hopende uw vragen zodoende beantwoord te hebben. Mochten er nog vragen zijn dan verneem ik dat graag.
 • A. Lageveen
  19-3-2018
  Kan het Mow Saver graszaad wel over natte omstandigheden in Nederland als de graszode er ligt en kan hij ook over vorst. En is de graszode wel stevig genoeg om met de zitmaaier te maaien. En wat zijn de nadelen, ik heb alleen de voordelen gelezen.
 • Barenbrug Holland BV
  6-3-2018
  @André Butter Voor de dosering van de strooiwagen kunt u het beste de handleiding lezen. Voor inzaai van de Mow Saver, zie onderstaande: Inzaaihoeveelheid: 20 - 25 g/m2 Doorzaaihoeveelheid: 10 - 20 g/m2
 • André Butter
  6-3-2018
  Bedankt voor het advies. Ik heb inmiddels Mow Saver gekocht. Tevens heb ik een Gardena Classic 300 strooiwagen. Heeft u wellicht advies over de juiste strooistand (1-9)?
 • Barenbrug Holland BV
  6-3-2018
  @André Butter Graag gedaan! Op de oppervlakte staan dus maar enkele bomen. In dat geval is de keuze voor Mow Saver aan te bevelen. Dit mengsel heeft een hogere sierwaarde dan Boomgaard. Het wordt meer voor boomtelers en/of fruittelers gebruikt. Low Maintenance is niet aan te bevelen, omdat het trager ontwikkeld.
 • André Butter
  6-3-2018
  Bedankt voor de info. Maar nu is er niet echt sprake van een (volle) boomgaard, maar staan er op 400 m2 5 jong laagstam/halfstam bomen en de rest is open. Wat is het voor- of nadeel van graszaad Boomgaard t.o.v. bijv. Mow Saver en Low Maintenance? Ik zit te twijfelen dus die 3.
 • Barenbrug Holland BV
  6-3-2018
  @André Butter Bedankt voor uw aanvraag. Voor inzaai onder fruitbomen hebben we een speciaal grasmengsel ontwikkeld: Boomgaard. De samenstelling van dit mengsel is uniek voor inzaai in boomgaarden. Dit mengsel vestigt zich snel, waardoor onkruiden ook weinig kans krijgen om zich te ontwikkelen. Bovendien kan dit mengsel beter tegen schaduw dan de Water Saver. https://www.barenbrug.nl/boomgaard
 • André Butter
  6-3-2018
  Ik heb een volkstuin van 400 m2 waar ik op 300 m2 gras heb met daarop enkele fruitbomen. Ik zoek een grassoort dat voldoet aan een paar uitgangspunten: sterke en dichte grasmat, weinig onderhoud/maaien, weinig besproeien. Welk product graszaad adviseert u daarvoor?
 • Piet borgers
  25-8-2017
  Lijkt mij een geweldige grassoort ben er al mee bezig
Gazon/openbaar groen

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws