IJzersterke gazons

IJzersterke gazons die er geweldig uitzien, de droom van iedere hovenier. Een lelijk gazon doet afbreuk aan de hele tuin. Met het revolutionaire Bar Power RPR® krijgt u een prachtig groen gazon dat tegen een behoorlijke stoot kan. Dit mengsel is speciaal ontwikkeld voor hoveniers. Geschikt voor vele doeleinden op verschillende ondergronden. 

UEFA is zeer tevreden over het resultaat. De mat die er in gelegd is bevatte RPR® technologie van Barenbrug.

John Hendriks en Gerdien Vloet
Hendriks graszoden

Determinate stolons

De uitlopers in RPR® zorgen voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers, de zogenaamde determinate stolons. Deze vormen een soort van netting in de zode, waardoor Bar Power RPR® een uitstekende betredingstolerantie biedt en ijzersterke gazons mogelijk maakt. In plaats van losse grasplantjes, zoals bij traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van Bar Power RPR® een link naar andere plantjes en naar de bodem. Het gras laat zich dankzij RPR® niet zomaar uit het gazon schoppen. Zo houdt u de schade aan uw gazon beperkt. Wanneer er wel schade ontstaat treedt het zelfherstellende vermogen van Bar Power RPR® op.

 

Meer weten over 'determinate stolons' of RPR®, klik hier!

 

 

Open grasmat

Veel gazons ogen lelijk, omdat er veel kale plekken zijn. Met Bar Power RPR® zult u hier geen last van hebben. Alle grasplantjes zijn met elkaar verbonden en vormen zo een ijzersterk gazon zonder kale plekken. Ook onkruid is normaal gesproken een veelvoorkomend probleem in grasmatten. Wanneer dit zichzelf kan vermenigvuldigen drukt het al het gazongras weg. Doordat Bar Power RPR® zo snel opkomt en het zo’n dichte grasmat vormt, heeft onkruid bijna geen kans zich te vestigen.

 

Verkleuring grasmat door ongewenste grassen

Onkruiden of grassen zoals straatgras kunnen funest zijn voor uw grasmat. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Veel grassen kunnen de strijd hiermee niet aangaan, omdat ze zich niet snel genoeg vestigen en geen dichte zode vormen. Het meest voorkomende onkruid is straatgras. Straatgras komt zeer snel op en komt daarom in veel gazons voor. Bar Power RPR® is echter nog sneller dan straatgras en geeft straatgras bijna geen kans zich te vestigen, hierdoor ontstaan ijzersterke gazons. 

 

Voor meer informatie over straatgras, klik hier.

 

Sommige dingen moet je zelf zien om ze te geloven. Uitlopervormend Engels raaigras was daar een goed voorbeeld van, maar na het zien van RPR® ben ik overtuigd.

Andy Newell - hoofd Turfgrass Biology
STRI

Schade grasmat door ziektes

Waar gras groeit, liggen ziektes op de loer. Ziektes kunnen uw hele gazon kapot maken. Er ontstaan bijvoorbeeld donkere kringen, kale plekken of schimmels. Veel grassen zijn niet opgewassen tegen deze ziektes, Bar Power RPR® wel. Jarenlange research en veredeling van rassen heeft geleid tot rassen die weerstand bieden tegen ziektes.

 

Eén mengsel voor vele toepassingen

Bar Power RPR® is breed inzetbaar. In tuinen en parken, maar ook op het plaatselijke trapveldje is het gebruik van dit ijzersterke gazonmengsel aan te raden. Ook de visuele aanzicht van dit gras is zeer goed. Een ander voordeel van Bar Power RPR® is dat het uitstekend groeit op alle mogelijke ondergronden. Zo is Bar Power RPR® een lust voor het oog én voor de hovenier.

 

Grasmat in het vroege voorjaar en late najaar

Bar Power RPR® kan al ingezaaid worden in maart. Normale grasmengsels kunnen pas in mei worden gezaaid. Zo kunt u dus al twee maanden eerder zaaien en heeft u eerder plezier van een prachtig en ijzersterk gazon. Doorzaaien is belangrijk om het gazon in goede kwaliteit te houden. Bij normale grasmengsels kunt u doorzaaien tot september. Met Bar Power RPR® is het mogelijk om nog een maand langer door te zaaien. Zo kunt u in totaal drie maanden langer genieten van een ijzersterk gazon dat er prachtig uitziet. Het voordeel van Bar Power RPR® is dat het voor inzaai én doorzaai is. Zo hoeft u dus maar één mengsel te kopen en treedt er, doordat u hetzelfde mengsel gebruikt, geen kleurverschil op.

 

Ik ga mijn tuin nu weer in orde maken met RPR®, zodat we de komende jaren ook weer van een heerlijke grasmat kunnen genieten.

Jochem van Gelder
Bekende tv-presentator
RPR

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. RPR® is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap.

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. RPR® is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap.

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. RPR® is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug