RPR - Grastechnologie

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®De horizontale uitlopers worden ook wel determinate stolons genoemd. Dit mengsel is het eerste Engels raaigras met deze bijzondere eigenschap. RPR® is geschikt voor de meest extreme betreding en behoudt dan toch zijn sterkte en goede looks. Het heeft een hoge betredingstolerantie en is daarmee uitermate goed geschikt voor sportdoeleinden.

 

Over RPR® 

Engels raaigras voor sportvelden en golfbanen was al bekend, maar nu is er het innovatieve RPR®. RPR® werd geïntroduceerd in 2010 in de Verenigde Staten door Barenbrug. Hier werd het grasmengsel onmiddellijk zeer geschikt bevonden voor sportvelden. Barenbrug heeft met RPR® een ‘Innovation award’ gewonnen in de Verenigde Staten op de STMA (SportsTurf Managers Association) Show in 2011. In Europa werd RPR® in 2012 geïntroduceerd in Nederland gevolgd door België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Polen, Italië en Roemenië. Het RPR®-gras voor sportvelden, golfbanen en openbaar groen werd ook genomineerd voor de innovatieprijs van Gouden Klavertje Vier 2013.IJzersterke sportvelden

Engels raaigras wordt vaak gebruikt voor sportvelden die het zwaar te verduren krijgen. Toch wil men elke wedstrijd weer een topgrasmat. Om dit te verkrijgen moet het gras ijzersterk zijn en moet het zich snel kunnen herstellen. Engels raaigras is een goede optie, maar RPR® is beter. Supersnel herstel en een ijzersterke grasmat worden gewaarborgd met RPR®.

NIEUW! IJzersterke gazons

Bar Power RPR® is een ijzersterk mengsel speciaal geschikt voor gazons. Het gedijt op vele grondsoorten en is daardoor zeer makkelijk in gebruik. Tuinen, trapveldjes en parken zijn uitermate geschikt voor Bar Power RPR®. Het is dan ook speciaal ontwikkeld voor hoveniers, want zij zullen veel voordelen ontdekken met dit mengsel. Het is geschikt voor inzaai en doorzaai en dat is één van de grote voordelen. Meerdere mengsels kopen is niet meer nodig. Inzaaien en constant doorzaaien met Bar Power RPR® zorgt voor een prachtig gazon dat wel tegen een stootje kan.

IJzersterke golfbanen

Een hoge betredingstolerantie, beperkte schade en supersnel herstel van het gras zijn belangrijke zaken voor een golfbaan. De ijzersterke RPR®-mengsels van Barenbrug zijn uitermate geschikt voor golfbanen. Tijdens de golftour zijn deze mengsels geïntroduceerd bij de golfbanen waar eerder gewoon Engels raaigras werd gebruikt.

 

Onderstaande onze twee ijzersterke RPR-golfmengsels:

 

Bar Extreme RPR®

Bar Extreme RPR® is een 100% fijnbladig Engels raaigrasmengsel met RPR® en staat voor extreem snel herstel en is erg sterk, dit heeft als gevolg dat de schade aan de golfbaan beperkt blijft. Het wordt hoofdzakelijk voor doorzaai gebruikt.


Bar Intensive RPR®

Bar Intensive RPR® is een tee en fairwaymengsel bestaande uit roodzwenkgras en fijnbladig Engels raaigras waaraan RPR® technologie is toegevoegd. Hierdoor wordt een sterk mengsel verkregen dat dankzij het roodzwenk een hoge ziekteresistentie behoudt, een extreem dichte zode vormt en weinig schade aan de golfbaan toelaat. Bar Intensive RPR® wordt voor zowel inzaai als doorzaai gebruikt.

Bekijk de IJZERSTERKE video!

Dé ware grasrevolutie nu op beeld.

 Testimonials

“RPR® presteerde boven al onze verwachten op de trainingsvelden. Dit heeft ons doen besluiten om het ook voor het stadionveld te gebruik. De resultaten van dit Engels raaigras zijn uitstekend!”

Roy Rigby - fieldmanager Manchester City (UK)

“Sommige dingen moet je zelf zien om ze te geloven. Uitlopervormend Engels raaigras was daar een goed voorbeeld van, maar na het zien van RPR® ben ik overtuigd. Engels raaigras dat uitlopers vormt, een extreme bespelingstolerantie kent en toch snel vestigt en groeit heeft alles in zich om de soort Engels raaigras naar een hoger plan te tillen.”

Andy Newell - hoofd “Turfgrass Biology”, STRI.

  

“We hebben vorig jaar RPR® gebruikt bij de renovatie van een tee en we waren er weg van! We hebben ingepland om alle tees op de baan met het Engels raaigras RPR® door te zaaien, gewoonweg vanwege de fantastische prestatie van dit product.”

Gary Lindsey - Superintendent Vermillion Fairways Golf Course, Cook, Minnesota, USA.

bijlagen