IJzersterke golfbanen

Schade aan uw golfbaan wilt u het liefst vermijden. Dit is mogelijk met RPR®. RPR® is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Het is het eerste Engels raaigras dat dit specifieke kenmerk heeft; voorheen was het vormen van uitlopers alleen voorbehouden aan veldbeemdgras. Door de uitlopers is RPR® vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en kort maaien. In combinatie met fijnbladig Engels raaigras is RPR® goed toe te passen op fairways en tees.

Determinate Stolons

De uitlopers in RPR® zorgen voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers, de zogenaamde determinate stolons. Deze vormen een soort van netting in de zode, waardoor RPR® een uitstekende betredingstolerantie biedt. In plaats van losse grasplantjes, zoals bij traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR® een link naar andere plantjes en naar de bodem. Het gras laat zich dankzij RPR® niet zomaar uit de tee wegslaan, maar wordt zelfs bij de hardste slag van alle kanten vastgehouden. Zo houdt u de schade aan uw golfbaan beperkt.

 

Meer weten over 'determinate stolons' of RPR®, klik hier!

 

 

horizontale uitlopers

 

IJzersterke golfbaan

Golftees en –fairways worden steeds intensiever gebruikt. Hierdoor ontstaat er meer schade aan de golfbaan. Herstel treedt echter niet of nauwelijks op, omdat reguliere mengsels niet zelfherstellend zijn. Door aan deze mengsels RPR®-technologie toe te voegen, worden snelheid en een sterke zode gebundeld. Een ijzersterke golfbaan is het gevolg. Bij Barenbrug wordt onderscheid gemaakt tussen twee mengsels. Beide kunnen tot 10 mm worden gemaaid en toch blijft de stevigheid en het zelfherstellend vermogen van RPR® behouden.

Indien de correlatie tussen de bodem en de bemesting goed is, is de vestiging van RPR® indrukwekkend! Je kan hiermee tijd winnen ten opzichte van andere grassen.

Michel Poncelet
Wereldbekende sportveldconsulent

RPR® zorgt voor een grasmat die snel klaar is voor gebruik. Het is sterker en beter bestand tegen ziektes.

Alexandre Ragonnet - Superintendant
Golf Terre Blanche (FR)

Voorkómen van straatgras

Het RPR®-gras komt zeer snel op en heeft de stevigheid van veldbeemdgras. Hierdoor maakt ongewenst straatgras minder kans zich te vestigen. Zo heeft u een dichtere, beter wortelende grasmat die minder mest en water nodig heeft. Proeven hebben aangetoond dat gebruik van het nieuwe mengsel Bar Extreme RPR® de straatgrasdruk met 20% kan doen afnemen binnen 2 maanden na inzaai. Doordat RPR® al zo vroeg ingezaaid kan worden, heeft u langer profijt van een groene grasmat. Door het mengsel met RPR® technologie wordt stevigheid en snelheid gecombineerd, is de schade van de golfbaan minimaal en blijft de grasmat van de tee of fairway het jaarrond gesloten.

 

Voor meer informatie over Straatgras, klik hier!

minder straatgras

De toevoeging van RPR® zorgt door de beworteling en uitlopers voor een veel stevigere grasmat en het gras groeit ook stukken sneller.’

Marco Mooren - greenkeeper
de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem (NL)

Sommige dingen moet je zelf zien om ze te geloven. Uitlopervormend Engels raaigras was daar een goed voorbeeld van, maar na het zien van RPR® ben ik overtuigd.

Andy Newell - hoofd Turfgrass Biology
STRI
RPR

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. RPR® is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap.

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. RPR® is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap.

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. RPR® is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug