Patent RPR technologie

(Tangent, USA) Een technologie voor recreatiegrassen, waaraan jaren gewerkt is, wordt nu beschermd door een Amerikaans patent. Lolium perenne ssp. stoloniferum, Engels raaigras met horizontale uitlopers, ontwikkeld door Barenbrug USA, wordt nu beschermd door het Amerikaanse patentnummer 8.927.804.

 
Klik hier voor meer informatie over RPRRPR - Zelfherstellend Engels raaigras                                  

Lolium perenne ssp. stoloniferum is verkrijgbaar als Barenbrugs RPR® – zelfherstellend Engels raaigras. RPR is duurzaam, gedijt onder extreme temperaturen en, het meest interessant, herstelt de grasmat horizontaal d.m.v. horizontale uitlopers. Het vermogen om zijwaarts te groeien onderscheidt RPR van ander Engels raaigras. Deze technologie biedt een ongeëvenaarde bespelingstolerantie en andere zeer gewenste eigenschappen, waaronder snelle initiële vestiging.

 

Klik hier voor meer informatie over de werking van RPR

 
Patent op technologie

"We zijn ontzettend blij dat we een patent op deze technologie voor recreatiegrassen hebben gekregen", zegt James Schneider, CEO en President van Barenbrug USA. "Uit de feedback van distributeurs en sportveldprofessionals blijkt dat deze ondersoort van Engels raaigras het landschap van recreatiegrassen wereldwijd fundamenteel veranderd heeft. Door de afgifte van dit gebruikspatent bevestigt en beschermt de Amerikaanse overheid deze werkelijk unieke eigenschappen." "Het toont eens te meer hoe vooruitstrevend ons R&D-team eigenlijk is," voegt Schneider daaraan toe.

 

Het patent op RPR bevat 50 claims die verschillende aspecten omvatten, waaronder aantallen horizontale uitlopers (determinate stolons), kroonomtrek en zelfs een index voor horizontale uitlopers. Een determinate stolon is een bovengrondse, horizontale stengel die wortelt op de knopen en die bovengrondse scheuten niet met tussenpozen produceert, maar waarbij het topmeristeem eindigt met een bloeiwijze. Deze zijwaarts groeiende 'uitlopers' in RPR creëren identieke nieuwe planten als zij verder groeien.

 

Goede gedijing
Het zelf herstellend Engels raaigras werd ontwikkeld door de plantenveredelaars van de onderzoekslocatie van Barenbrug in Virginia, toen zij nieuwe grassen aan het testen waren op bespelingstolerantie, droogtetolerantie en tolerantie voor extreem koude en warme omstandigheden. Onderzoekers identificeerden RPR uit miljoenen andere planten, omdat het gedijde onder zware omstandigheden en groeide op plekken met veel stress, zoals de uiteinden van rijen waar trekkers die apparatuur voor bespelingssimulatie trekken, draaien.

 

Verdere veredelingsactiviteiten hebben geleid tot RPR-rassen die zich bij zwaar maaien snel vestigen en planten bevatten die binnen een jaar 25 procent meer oppervlak omvatten dan andere Engels raaigras-planten in hetzelfde proefperceel.

 

Voor beheerders van golfbanen, managers van sportvelden, parken en recreatievelden, en anderen is het exclusieve, gepatenteerde zelf herstellend Engels raaigras van Barenbrug nu verkrijgbaar als RPR, Bar Intensive RPR, Bar Extreme RPR en Bar Power RPR van Barenbrug.

 

Over Barenbrug

De Koninklijke Barenbrug Groep is wereldwijd toonaangevend in recreatiegrassen, voedergrassen en andere vlinderbloemige voedergewassen. Het bedrijf houdt zich sinds 1904 bezig met de plantenveredeling, zaadproductie en marketing van recreatiegrassen. Barenbrug USA is een dochteronderneming van de Barenbrug Groep en is gevestigd in Tangent, Oregon.

 

Kijk nu de video voor meer informatie over RPR: