Mengselkeuze

 

 

Is het beter om gras in te zaaien of om grasrollen te leggen? [Top]

Zaaien is beter, rollen gaat sneller. Het voordeel van zaaien is dat er geen 'storende' lagen ontstaan die waterafvoer kunnen belemmeren in natte perioden. Ook in droge perioden kan er een betere capillaire werking (opwaarts zuigende kracht) van de bodem zijn zodat er een betere vochtvoorziening is. Het nadeel is dat het langer duurt voordat het gazon gebruiksklaar is (ongeveer 2 maanden). Het voordeel van grasrollen is dat het gazon direct vrij snel na het leggen kan worden gebruikt.

 

Kunnen producten gemengd worden?
Bijvoorbeeld Watersaver en Shadow voor een schaduwrijke zandgrond.
 [Top]

Dit is niet aan te raden. Grasmengsel zijn uitgebalanceerd om optimaal tot hun recht te komen. Door grasmengsels te mengen, kunnen ze elkaar tegenwerken in de beloofde eigenschappen. Kies een mengsel dat het beste bij uw wensen en behoeften past.

 

Waarom gebruiken we mengsels van graszaad? [Top]

Er zijn meerdere soorten gras. Binnen elke grassoort zijn er meerdere grasrassen. Elke soort en elk ras heeft zijn eigen kwaliteiten. De ene is bijvoorbeeld bestand tegen betreding, de ander is bestand tegen ziektes of geschikt voor droge omstandigheden. Een mengsel bevat meerdere grassoorten en rassen die elkaar versterken of aanvullen en daarmee de producteigenschappen maken die voldoen aan jouw behoeften.

 

Welk gras kan ik het beste gebruiken voor gras-beton tegels? [Top]

Gras-beton tegels combineren hoge draagkracht met een groene uitstraling en mogelijkheid voor waterinfiltratie in de bodem. Deze tegels worden meestal gelegd in een zanderig cunet. Een Cunet is een uitgegraven gedeelte in een niet draagkrachtige, verdichte grondlaag waar vaak zand in wordt aangebracht. Dit betekent dat er weinig vocht en voeding aanwezig is terwijl er toch herstel gevraagd wordt door de betreding. Resilient Blue Lawn gaat het best met deze situatie om.

 

Welk mengsel is het meest geschikt voor een droge en zanderige grond? [Top]

Voor een ondergrond die droog en zanderig is en niet beregend wordt, is Watersaver het beste mengsel. Dit mengsel bevat grassoorten die tot wel 80cm diep kunnen wortelen en daardoor vanuit diepere lagen water kan halen.