GreenSpirit•Doorzaai

Doorzaaien voor beter en meer ruwvoer

Goed onderhoud aan uw grasland betaalt zich direct terug in méér ruwvoer van een goede kwaliteit. GreenSpirit•Doorzaai is speciaal samengesteld voor het herstellen van een bestaande weide. De rassen in GreenSpirit•Doorzaai kiemen bij zeer lage bodemtemperaturen, 6°C, en stoelen snel uit. Hierdoor is het mengsel geschikt voor doorzaai of inzaai in het vroege voorjaar (februari, begin maart), en het late najaar (oktober, november).

 

Snelle kieming en vestiging bij bodemtemperaturen tot wel 6°C

Barenbrug onderzoekt de kiemtemperatuur en vestigingssnelheid van verschillende rassen. De rassen in GreenSpirit•Doorzaai zijn hierop speciaal geselecteerd, zodat doorzaaien of inzaaien mogelijk is bij lage bodemtemperaturen (vanaf 6°C). Door de snelle kieming en vestiging is de concurrentiedruk van onkruiden laag. Met name door de kwaliteiten van het ras Barflip - snel uitstoelend en de snelste vestiger onder lage temperaturen van alle beschikbare rassen - is GreenSpirit•Doorzaai het ideale mengsel voor doorzaaien of inzaaien vroeg in het voorjaar (vanaf 15 februari) of laat in het najaar. Voor doorzaaien tot 15 september of na 15 maart kunt u ook kiezen voor één van de andere graszaadmengsels in het GreenSpirit assortiment. Na 15 september of voor 15 maart is GreenSpirit•Doorzaai de beste keus.

 

Doorzaaien voor meer opbrengst
GreenSpirit•Doorzaai is een uniek doorzaai-mengsel dat specifiek is samengesteld voor doorzaaien en inzaaien onder zware omstandigheden zoals het vroege voorjaar of na een late maisoogst. Doorzaaien verdient zich direct terug door hogere grasopbrengsten. Het doorzaaien met 15 kg graszaad van een slechte weide kost ongeveer € 150,- per hectare en levert 30% meer gras op in het eerste jaar. Dit heeft een waarde van € 300,- Bovendien blijven de volgende sneden in de jaren erna ook beter van kwaliteit.

 

Hoge voederwaarde en opbrengst
Doorzaaien met GreenSpirit•Doorzaai verhoogt de voederwaarde en de opbrengst van de weide. Het topras Dromara staat bovenaan in de Aanbevelende Rassenlijst. Het ras is uitmuntend in opbrengst, voederwaarde, roestresistentie en standvastigheid. Doorzaaien met GreenSpirit•Doorzaai verhoogt naast de opbrengst ook de voederwaarde en smakelijkheid van de weide. Méér ruwvoer van eigen land betekent minder aankoop van krachtvoer en andere voedermiddelen en verlaagt hierdoor de voerkosten per liter melk.

 

 

Hoge voederwaarde door gelijktijdige bloei
Gras dat bloeit verliest veel voederwaarde en de harde stengels worden door koeien slecht opgenomen en verteerd. Koeien met bloeiend gras in het rantsoen geven 6 tot 7 liter minder melk per dag.

Daarom is in het graszaadmengsel GreenSpirit•Doorzaai de bloeidata van de verschillende rassen op elkaar afgestemd. Hierdoor is het mogelijk de bloeistengels tegelijkertijd te oogsten dat resulteert in de ruwvoer met de hoogste voederwaarde. GreenSpirit-mengels waarin de bloeidata van de rassen op elkaar zijn afgestemd herkent u aan het keurmerk Gelijktijdige Bloei.

 

Lange levensduur
De rassen in GreenSpirit•Doorzaai zijn geschikt voor blijvend grasland en hebben een levensduur van 10 jaar. Het diploïde ras Barflip groeit breeduit voor meer draagkracht en geeft snel een dichte mat. Alle rassen in GreenSpirit•Doorzaai zijn bestand tegen koude periodes wat een garantie is voor een standvastige mat die jarenlang meegaat. GreenSpirit•Doorzaai is geschikt voor weides die beweid worden, als weides die gemaaid worden. 

 

De samenstelling van de GreenSpirit•Doorzaai is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

 

Samenstelling
Ras
Soort
55%
Dromara
Engels raaigras tetraploïde laat
30%
Barflip
Engels raaigras diploïde laat
15%
Baronaise
Timothee
Specificaties
Top mengsel:
GreenSpirit
Zaaien vanaf:
Februari
Zaaien tot en met:
November
Zaaidichtheid/ha inzaai:
40-50 kg per ha
Zaaidichtheid/ha doorzaai:
25-35 kg per ha
Drogestof-opbrengst totaal beweiding
Drogestof-opbrengst totaal maaien
Drogestof-opbrengst eerste snede
Drogestof-opbrengst tweede en derde snede
Drogestof-opbrengst vierde en vijfde snede
Kroonroest resistentie
Snelle voorjaars ontwikkeling
Droogte tolerantie (beworteling diepte)
Wintervastheid
Standvastigheid
Massa/smaak index
Voederwaarde (VEM/kg ds)
Structuur/prik (NDF)
Eiwit opbrengst
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
GreenSpirit

De filosofie achter de GreenSpirit is een maximale opbrengst combineren met een uitstekende smaak en voederwaarde. Deze combinatie biedt veehouders het hoogste rendement dat bijdraagt aan een goed bedrijfsresultaat.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop