GreenSpirit•Maaien

Maximale opbrengst kuilgras

GreenSpirit•Maaien is samengesteld voor percelen die overwegend gemaaid worden levert  De rassen in het mengsel zijn geselecteerd op de  hoogste VEM en produceren kuilgras met de beste opname. Een koe kan met een rantsoen met GreenSpirit•Maaien en een minimale hoeveelheid krachtvoer ruim 30 liter melk per dag produceren.

 

Snelle conservering door hoog suikergehalte
GreenSpirit•Maaien bestaat voor 100% uit late Engels raaigrasrassen die snel groeien en veel suiker en darmverteerbaar eiwit bevatten. De suiker levert veel energie en is noodzakelijk om het eiwitrijke gras goed te kunnen conserveren. Alle snedes, zelfs de najaarssnede, zijn smakelijk en worden goed opgenomen door het melkvee.

 

Geen kans voor onkruiden
De standvastigheid en de wintervastheid van de tetraploïde rassen zorgen ervoor dat onkruiden zoals kweekgras, paardenbloemen en muur bijna geen krijgen zich te ontwikkelen. Spuiten tegen onkruiden is (bijna) overbodig.

 

Zeer lange levensduur, ook bij alleen maaien
In tegenstelling tot andere mengsels die uitsluitend gemaaid worden heeft GreenSpirit•Maaien een levensduur van 10 jaar. Deze lange levensduur wordt gerealiseerd door de goede wintervastheid. Maai het gewas op een stoppelhoogte van minimaal 5 al 6 cm zorgt voor een bandenspanning van maximaal 2 bar. Dit verlengt de levensduur het van grasland.

 

Bloei synchronisatie voor de hoogste voederwaarde
De verschillende rassen in GreenSpirit•Maaien bloeien laat én op hetzelfde moment.  De kans op slecht verteerbaar gras neemt hierdoor enorm af. Bloeiend gras heeft een voederwaarde die 150 VEM lager ligt. Synchronisatie  betekent dat u door op het juiste moment te maaien bloeiwijze kunt voorkomen. De bloeiwijze doet er 10 dagen over om van de grond tot boven het gewas uit te komen. Als u bij de tweede snede de bloeiwijze onder in de stengel al wegmaait, zult u in de derde snede ook geen bloeiwijze krijgen. Dit verhoogt de kwaliteit van uw graskuil.

 

Hoge roestresistentie
De hoge roestresistentie van GreenSpirit•Maaien voorkomt schimmels in de graskuil. Minder schimmels in ruwvoer is een voorwaarde voor gezonde koeien.

 

Ideaal in combinatie met het klavermengsel Quartet
GreenSpirit•Maaien is goed te combineren met 3 tot 5 kg Quartet of Duet. Door de klaver neemt het eiwitgehalte van het gewas met 20% toe. Het ruwvoer wordt hierdoor smakelijker en levert 1,5 kilo extra melk per koe per dag.

 

 Aanbeveling GreenSpirit•Maaien

  • Voor percelen die overwegend gemaaid worden voor inkuilen.
  • Voor percelen die overwegend gemaaid worden voor stalvoedering.
  • Voor percelen met een tekort aan organische stof na intensieve maisteelt.

 

 

Samenstelling
Ras
Soort
70%
Dromara
Engels raaigras tetraploïd
30%
Barhoney
Engels raaigras diploïd
 
Samenstelling onder voorbehoud
 
Specificaties
Top mengsel
Green Spirit
Zaaien vanaf:
februari
Zaaien tot en met:
november
Zaaidichtheid/ha inzaai:
45-55 kg
Zaaidichtheid doorzaai:
25-30 kg
Drogestof-opbrengst totaal beweiding
Drogestof-opbrengst totaal maaien
Drogestof-opbrengst eerste snede
Drogestof-opbrengst tweede en derde snede
Drogestof-opbrengst vierde en vijfde snede
Kroonroest resistentie
Snelle voorjaars ontwikkeling
Droogte tolerantie (beworteling diepte)
Wintervastheid
Standvastigheid
Massa/smaak index
Voederwaarde (VEM/kg ds)
Structuur/prik (NDF)
Eiwit opbrengst
Hoe beoordeelt u dit product?
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
GreenSpirit

De filosofie achter de GreenSpirit is een maximale opbrengst combineren met een uitstekende smaak en voederwaarde. Deze combinatie biedt veehouders het hoogste rendement dat bijdraagt aan een goed bedrijfsresultaat.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop