Mengsel geeft mooi solide gazon

Kort maaien is geen probleem voor Solide van Barenbrug

 

Solide is één van de toppers van de grasmengselsuit het recreatieprogramma van Barenbrug. Het geeft een prachtig speelgazon met een hoge sierwaarde. Om de samenstelling van Solide verder te perfectioneren, beoordeelt Barenbrug nieuwe rassen of ze geschikt zijn en of ze wat extra’s toevoegen.

 

Solide is een mengsel met een multifunctioneel gebruiksgemak. Een speelgazon met Solide kan prima tegen betreding. En dat moet ook. Gazon krijgt vaak heel wat te verduren, zoals spelende kinderen, huisdieren, allerlei dingen die op het gras gezet worden zoals glijbanen, barbecue’s en andere toestellen. Alleen een sterke grasmat met Solide kan deze aanslagen met gemak doorstaan.


Stevige zode
Niet alleen een stevige zode kenmerkt Solide, ook herstelt het zich snel van allerlei toegebrachte speelschade. Speciaal hiervoor is een snel groeiend veldbeemdgrasras, Bariris, verwerkt in het mengsel. Mede door dit ras wordt in korte tijd een sterke graszode gevormd. De daarnaast gebruikte fijnbladige grasrassen dragen bij aan de stevigheid van de mat en verhogen de sierwaarde enorm. Solide wordt daarom breeduit toegepast, zoals in tuinen en parken maar ook op recreatieterreinen.

Jarenlang speelgazon

Een ander voordeel van Solide is dat het prima bestand is tegen kort maaien. Veel mensen willen graag een kort gemaaid gazon. Ze stellen een grasmaaier eenmalig af op een lage maaihoogte en houden het hier bij. Door te kort maaien werd voorheen het Engels raaigras vaak kapot gemaakt. In een mum van tijd verandert een gazon tot een dor en lelijk grasveldje. Barenbrug heeft hierop ingespeeld door Engelse raaigrasrassen, waaronder Bargold, te ontwikkelen die weldegelijk tegen kort maaien kunnen. Met Solide kan iedereen jarenlang genieten van een prachtig gazon.

 

Veel keuze in gazonmengsels

Naast Solide heeft Barenbrug een uitgebreid programma in gazonmengsels. Voor de echte siergazonliefhebber is er Royal. Voor speciale toepassingen heeft Barenbrug eveneens volop keuzemogelijkheden. Wilt u een gazon dat weinig onderhoud vergt, dan is Low Maintenance het ideale mengsel. Heeft u een tuin met zowel veel zon als veel schaduw, dan kiest u voor een gazon met Shadow. Dit mengsel is uniek van Barenbrug. Wilt u op een snelle manier het grasmengsel vinden dat aan uw wensen voldoet, kijk dan op de site www.Barenbrug.nl. Op deze website staat een eenvoudig keuzeschema. Daarnaast treft u meer uitleg aan over de samenstelling van de mengsels en diverse onderhoudstips voor uw gazon. Handig bij het wegnemen van twijfels, zoals wanneer dient u gazons te beregenen of welk moment is het beste om gazons in te zaaien.