Zaadtechnologie biedt klimaatbestendige oplossingen

Barenbrug investeert in een nieuw laboratorium voor klimaatbestendige oplossingen met gras. Voor actuele issues waaronder extreme weersomstandigheden, stikstofproblematiek, biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid.

In het gloednieuwe graszaadlaboratorium in Nijmegen ontwikkelt Barenbrug biologische graszaadtechnologie. "Hiermee investeren we in veiligheid en zekerheid van gras dat opkomt en groeit onder extreme omstandigheden, voor sportvelden, gazons en grasland voor melkvee” aldus Helmig Spijkerboer, global production manager van Barenbrug Group. Zaadkieming en opkomst worden ondersteund met biologische middelen waaronder bacteriën, enzymen en andere organismen. Het immuunsysteem van jong gras als ook de vochtopname en de ontwikkeling van het wortelsysteem worden verbeterd.

 

Klimaatbestendige oplossingen

Want gras is meer dan ‘leuk om te hebben’ als groen in de achtertuin: het is 's werelds meest belangrijke gewas. Wetenschappers over de hele wereld werken aan duurzame oplossingen met gras; opvang van extreme regenval, grasgroei bij extreme droogte, minder gebruik van schaarse mineralen waaronder fosfaat, verbetering van bodemvruchtbaarheid, minder gebruik van soja in diervoeding en minder ziektebestrijding.

Zaadtechnologie en plantenveredeling

Het nieuwe laboratorium is één van de drie Centres of Excellence for Seed Enhancement binnen de R&D afdeling van Barenbrug Group. Zaadtechnologie en plantenveredeling vormen samen de basis voor onze missie “to increase animal productivity to help feed the world and enhance the enjoyment of green spaces”.

terug