Nooit meer kale plekken in gazons en parken

Gazons en parken zien er bij het aanbreken van de herfst vaak niet fraai uit. In de winter is de grasmat nog erger beschadigd. Maanden lang een treurige aanblik op het geheel door een slechte grasmat. Dat is met SOS Lawn Repair verleden tijd! SOS Lawn Repair is een nieuw graszaadmengsel voor gazon en openbaar groen en kiemt al bij bodemtemperaturen van 4 °C. Daarom is SOS Lawn Repair zeer geschikt om gras te herstellen in de koude maanden.

SOS groeit door waar andere grassen het laten afweten

De meeste gazonmengsels bestaan uit roodzwenk- en veldbeemd-combinaties. Doorzaaien in het najaar en winter met deze soorten heeft echter geen zin aangezien ze niet opkomen. SOS groeit door waar andere grassen als deze het laten afweten.

 

Vanaf november worden de groeiomstandigheden voor gras zichtbaar slechter. Denk hierbij aan te weinig licht, te lage temperaturen en teveel vocht met een ziek plantje tot gevolg. SOS weet zich in tegenstelling tot bijvoorbeeld roodzwenk- en veldbeemd-grassen wél snel te vestigen in de koude maanden. 

 

Speciaal voor hoveniers en groenondernemers

Barenbrug brengt nu speciaal voor de hoveniers en groenondernemers van gazons en parken een SOS variant uit met een zeer hoge sierwaarde. Nu kunnen gazons en parken, net als alle topvelden in de Eredivisie, ook het hele jaar door een maximale dichtheid behouden.

Hele winter, wanneer mogelijk, door blijven zaaien met SOS! Wanneer dit regelmatig wordt gedaan, zit er altijd kiemend zaad in de grond. 

Erwin Beltman
Fieldmanager stadion Feyenoord

SOS technologie, standaard in magazijn eredivisieclubs

SOS bewijst al jaren haar waarde in de velden van verschillende eredivisieclubs. Wanneer het iets kouder wordt en de kwaliteit van het veld afneemt, wordt SOS weer van de plank gehaald. SOS houdt de velden zelfs in de lastigste periode van het jaar, als geen ander grasplantje nog groeit, in topconditie met maximale dichtheid en zo blijft een hoge veldbezetting mogelijk.

 

SOS technology inside!

SOS technologie (Super Over Seeding) maakt het mogelijk om zelfs in de wintermaanden een perfect grasmat te behouden.

Herstel kale plekken met SOS Lawn Repair

Kale plekken in een grasmat zien er niet alleen lelijk uit, maar zijn ook nog eens gevaarlijk. Want waar kale plekken zitten, ligt straatgras op de loer. Straatgras vestigt zich zeer snel en is na vestiging niet meer weg te krijgen. Dit onkruid kan de grasmat volledig ruïneren. 

 

SOS Lawn Repair is een van de weinige duurzame oplossingen om onkruiden als straatgras tegen te gaan. SOS Lawn Repair kiemt namelijk al bij temperaturen vanaf 4 °C, straatgras doet dit pas vanaf 8 °C. Er zijn geen andere grassoorten die eerder kiemen dan straatgras, SOS Lawn Repair is daar dus uniek in. SOS Lawn Repair geeft straatgras vervolgens niet de tijd en de ruimte om zich te vestigen. Hiermee wordt het onkruidprobleem in het voorjaar voorkomen door SOS Lawn Repair in het najaar en de winter te zaaien.

Gevaar straatgras!

Straatgras, de nachtmerrie van elke groenprofessional.

Gras à la minute het hele jaar door

SOS Lawn Repair biedt de snelste vestiging bij lage temperaturen. Het doorzaaimengsel SOS is in de afgelopen jaren bekend geworden door een extreem snelle vestiging bij lage bodemtemperaturen (4 °C). Hierdoor blijft de zode het hele jaar dicht. Met de variant voor gazons en parken is nu ook het probleem van het lang moeten wachten op een volledig dichte grasmat getackeld. SOS Lawn Repair is de beste doorzaai-oplossing wanneer het gras zich snel moet vestigen om kale plekken op te vullen. 

 

Ga nu voor SOS Lawn Repair!

Gazons en parken zelfs in de wintermaanden groen met SOS Lawn Repair.

Sport en recreatie

Barenbrug heeft een grote verscheidenheid aan grasmengsels voor verschillende toepassingen. Kijk in ons assortiment om te bepalen welk mengsel u nodig heeft. 

Barenbrug heeft een grote verscheidenheid aan grasmengsels voor verschillende toepassingen. Kijk in ons assortiment om te bepalen welk mengsel u nodig heeft. 

Barenbrug heeft een grote verscheidenheid aan grasmengsels voor verschillende toepassingen. Kijk in ons assortiment om te bepalen welk mengsel u nodig heeft. 

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug