Oranjebandmengsel

Oranjebandmengsel, keurmerk voor graszaadmengsels. Oranjebandmengsel is een keurmerk voor graszaadmengsels. Dit keurmerk is ontstaan om het voor de kopers van graszaadmengsel makkelijk te maken bij het kiezen van een uitstekend ras. Het Oranjebandmengsel keurmerk wordt namelijk alleen maar aan een product gebonden als het aan alle strenge eisen voldoet. Daarnaast kan een graszaadmengsel alleen een Oranjebandmengsel krijgen als de gebruikte rassen vermeld staan in de Grasgids. De koper van een graszaadmengsel weet dus bij het zien van het Oranjebandmengsel keurmerk dat de rassen behoren tot de top en dat de rassen samen kwalitatief ook uitstekend zijn. 

 

Oranjebandmengsel keurmerk

Het Oranjebandmengsel keurmerk is van toepassing op graszaadmengsels in verschillende gebruiksdoeleinden. Zo wordt Oranjebandmengsel gebonden aan graszaadmengsels die gebruikt worden in: sport, gazon, recreatie, berm en dijk en golfgreens. Voor al deze toepassingen geeft Oranjebandmengsel dus een verzekering van uitmuntende kwaliteit. Het Oranjebandkeurmerk staat op de verpakking van een product vermeld, zodat in een oogopslag duidelijk is of men te maken heeft met een Oranjebandmengsel.

 

Voorwaarden Oranjebandmengsel keurmerk
Grassoorten die in aanmerking kunnen komen voor een Oranjebandmengsel keurmerk zijn Engels raaigras, timothee, beemdlangbloem, veldbeemdgras (rassen van veldbeemdgras uit de Grasgids van Plantum NL zijn ook toegestaan) en witte klaver. Daarnaast mag een Oranjebandmengsel keurmerk alleen gebruikt worden door leden van Plantum NL. Buiten de grassoort zijn er geen eisen wat betreft de samenstelling van de rassen in gewicht. Mede hierdoor kunnen Oranjebandmengsels dus verschillen van Rassenlijstmengsels.

 

Meer over de Grasgids, klik hier!De Grasgids

De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen – en mengsels. Deze handleiding maakt hierin onderscheid in verschillende gebruiksdoeleinden; sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. De Grasgids biedt een overzicht van de allerbeste, natuurlijke grasrassen. Door continue innovatie en onderzoeken kunnen nieuwe rassen worden ontwikkeld, met de benodigde sterke eigenschappen. Want een natuurlijke grasmat blijft de beste en gezondste keuze voor de lange termijn. 

 

Meer informatie over de Grasgids? Klik hier!

 

Hieronder de Barenbrug Oranjebandmengsels:

 

Meer over Rapide SV7, klik hier!

Rapide SV7

Sportmengsel met
top-rassenlijstrassen

Meer over Supersport SV8, klik hier!

Supersport SV8

Voor inzaai en
hoge betreding

Meer over Bar Champion SV100, klik hier!

Bar Champion SV100

Snelle vestiging met
top Grasgids rassen

Meer over Barenbrug D1, klik hier!

Barenbrug D1

Smakelijke weidemengsel voor dijken met top-rassenlijstrassen

 Meer over Barenbrug D2, klik hier!

Barenbrug D2

Waterwerende dijkenmengsel met top-rassenlijstrassen

Meer over Barenbrug B3, klik hier!

Bar Roadside B3

Bermenmengsel met 
top-rassenlijstrassen

 

 

 

Advies, vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder!

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.