HEADER-Resilient-Blue-WINNAAR-2024!

Wat is Resilient Blue?

Wees voorbereid op het extreme! Ons klimaat verandert wereldwijd. Extremen worden de nieuwe norm. Stortbuien, zinderende hitte en gortdroge zomers. Jij als groenprofessional komt steeds vaker onder druk te staan. Moet ik beregenen, hoeveel moet ik beregenen, is mijn bemesting uitgespoeld, kan ik wel maaien als het zo nat is? Geen reden tot stress! Er is een nieuwe grastechnologie die veerkrachtig met deze extremen omgaat: Resilient Blue®! Resilient Blue® vangt de klappen van extreme stressperiodes op en vecht zich terug!

Resilient Blue, de nieuwe norm voor duurzaamheid

Zorgeloos een groene grasmat zelfs na extreme omstandigheden. Elke plant incasseert flinke klappen bij extreme omstandigheden. Maar niet elke plant is in staat om dit te overleven, laat staan hiervan te herstellen. Door Resilient Blue® technologie lijdt de grasmat minder onder extreme omstandigheden als droogte en hitte. Resilient Blue® technologie zorgt daarnaast voor het snelste herstel na een stressvolle situatie. Dat is wat wij bedoelen met veerkracht! Veerkracht is de nieuwe norm voor duurzaamheid.

Resilient Blue gras technologie

Resilient Blue® bestaat uit grassen die uitblinken in veerkracht. Speciaal ontwikkelde resilient Kentucky bluegrass (veerkrachtige veldbeemd) planten vormen het fundament. De Resilient Blue® graszaden zijn behandeld met Yellow Jacket Water Manager. De unieke Yellow Jacket Water Manager zaadbehandeling zorgt voor een optimale vochthuishouding rondom het zaadje, zodat graszaden succesvol kiemen en jonge kwetsbare planten zich stressvrij ontwikkelen tot een gezonde vitale grasmat. Zo vormt de Resilient Blue® technologie een veerkrachtig fundament en is de grasmat voorbereid voor extremen in de toekomst!

Resilient Blue biedt veerkracht:

  • Tolerantie tijdens stressperiodes.
  • Snelste herstel na stressperiodes.
  • Buitengewone betredingstolerantie.
  • Hoge ziektetolerantie.

Resilient Blue Grass Technology Winnaar Innovatieprijs 2021

Resilient Blue® Grass Technology is op 25 maart uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021! De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties.

Wil je meer weten over Resilient Blue?

Langdurige droogte en hitte, hoge ziektedruk en langdurige lage voedingsniveaus. Stuk voor stuk factoren die fataal kunnen zijn voor jouw grasmat en die jou hoofdbrekens bezorgen! Wil je dit voorkomen? Dat kan met Resilient Blue®!

Je leest hier meer over tolerantie tijdens stressperiodes.

 

Veerkracht betekent niet alleen extreme weersomstandigheden verdragen, maar vooral ook zeker zijn van een snel herstel ná deze omstandigheden.

Lees hier meer over het snelle herstel met Resilient Blue®.

 

Een goede betredingstolerantie is een eerste vereiste voor een sterk sportveld. Resilient Blue® maakt gebruik van onze ijzersterke RPR®-technologie, waarmee je verzekerd bent van een goede betredingstolerantie.

Lees hier meer over de buitengewone betredingstolerantie.

 

Extreme weersomstandigheden leiden vaak tot stress en hoge ziektedruk. Door de veerkracht van Resilient Blue® is jouw grasmat minder vatbaar voor aantasting door schimmels en blijft je mat niet alleen groener, maar ook gezonder.

Lees hier meer over Resilient Blue® en ziektetolerantie.

Bekijk de Resilient Blue video!

 

terug