Shadow

Prachtig dicht gazon in schaduw en zon!

  • Schaduwrijke omstandigheden
  • Groeit ook in de zon
  • Minder kans op mos
  • Gazon en openbaar groen
  • Bermen
  • Dijken
  • Boomgaarden

Voorkomt mos  

Ook in de schaduw creëert Shadow® een mooie zode en voorkomt het de vorming van mos op die plaatsen. Hierdoor bestaat het volledige gazonoppervlak uit gras, ook in de schaduw.

 

Dichte grasmat
De gebruikte rassen in Shadow® zorgen ervoor dat er een dichte grasmat wordt verkregen. Hierdoor worden kale plekken voorkomen, waardoor het zowel voor sier- als speelgazon een zeer geschikt mengsel is.

 

Zeer geschikt voor in de schaduw
Zoals de naam doet vermoeden, is Shadow® zeer geschikt voor in de schaduw. Bij de ontwikkeling van het mengsel is geselecteerd op rassen die ook bij weinig licht en in de schaduw goede resultaten laten zien. Niet voor niets is Shadow® hét mengsel voor gebruik in schaduwrijke gebieden.

 

Voor jarenlang gazonplezier
Shadow® is geschikt voor meerjarig gebruik. Op deze manier zorgt het voor jarenlang gazonplezier.


Goede betredingstolerantie
In Shadow® zijn, naast schaduwtolerante, ook betredingstolerante rassen gebruikt. Hierdoor is het, bijvoorbeeld in het geval van een speelgazon, zeer goed bestand tegen betreding. Ook in de schaduw kan er op een Shadow®-gazon volop geravot worden door kinderen.

 

Winnaar Innovatieprijs
In Shadow® wordt gebruik gemaakt van grassoorten en -rassen die als sterkste uit onze intensieve schaduwproeven komen. Shadow® is na de introductie bekroond met de Innovatieprijs vanwege de combinatie van een hoge schaduwtolerantie, vroege voorjaarsgroei, snelle kieming en het feit dat het mengsel zeer goed bestand is tegen strenge winters.

Samenstelling
Soort
30%
Ruwe smele
30%
Roodzwenkgras - gewoon
20%
Veldbeemdgras
10%
Roodzwenkgras - fijn
10%
Hardzwenkgras
Specificaties
Vestigingssnelheid
Langzaam
Stikstofbehoefte
Laag
Groeisnelheid
Gemiddeld
Zaaidichtheid per 100 m²
2-3kg
Zaaidichtheid per m²
20-30g
Maaihoogte
30-50mm
Verpakking
15kg
Zaaidiepte
5-10mm
Hogere betredingstolerantie
Hogere droogtetolerantie
Snellere vestiging
Geschikt voor in de schaduw
Fijnbladiger
Minder onderhoud mogelijk
Minder kunstmest nodig
Hogere ziektetolerantie
Zelf herstellend
Ontkieming bij een lage temperatuur
Snellere ontkieming
Betere winterhardheid
Groei in het vroege voorjaar
Gazon/openbaar groen

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor...

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws