GreenSpirit•Smakelijke Weide

Het hele jaar zeer smakelijk gras
GreenSpirit•SmakelijkeWeide is gras voor melkveehouders die voor hun melkvee het hele seizoen smakelijk gras willen. De goede smaak van het gras is deels te danken aan de timothee. De geur van timothee is onweerstaanbaar is voor koeien. Daarnaast heeft GreenSpirit•SmakelijkeWeide zijn goede smaak te danken aan de uitmuntende kroonroestresistentie van het tetraploïde Engels raaigras. Het mengsel scoort hiervoor gemiddeld een 8,5 op de rassenlijst. Kroonroest is een schimmelziekte die de smaak van gras flink kan bederven.

 

Makkelijk in ruwvoermanagement

GreenSpirit•SmakelijkeWeide is een all-round graszaadmengsel dat is samengesteld uit rassen die zowel onder maaien als onder beweiden het beste presteren. Hierdoor zijn graslandpercelen met GreenSpirit•SmakelijkeWeide flexibel in te zetten en levert het u managementgemak voor melkveehouders.


Meer VEM en melkeiwit
GreenSpirit•SmakelijkeWeide produceert, bij een gelijk maaimoment, 30 VEM meer dan een standaard BG3 weidemengsel. De tetraploïde rassen in het mengsel hebben het voordeel dat ze in verhouding minder celwanden bevatten dan diploïde rassen. Hierdoor is het ruwvoer beter afbreekbaar in de koeienpens dat resulteert in meer melkeiwit. Afhankelijk van het rantsoen stijgt door de extra melkeiwit het eiwitgehalte in de melk of de melkproductie.

 

Hoge kroonroestresistentie
GreenSpirit•SmakelijkeWeide is, zelfs bij lage bemesting, het hele seizoen ongevoelig voor kroonroest. Graspercelen zonder kroonroest produceren smakelijk gras en staat garant voor een hoge opname in de zomer en het najaar van zowel vers gras als kuilgras. Kroonroest is een schimmelziekte die ook een boosdoener is bij het conserveren van gras.

 

Bloei synchronisatie voor de hoogste voederwaarde
De rassen in GreenSpirit•SmakelijkeWeide hebben in spreiding in bloeidata van 8 dagen. Hierdoor is het eenvoudig om het gras te maaien of te beweiden  op het optimale moment. U oogst de hoogste kwaliteit ruwvoer en bent verzekerd dat u de rest van het seizoen geen bloeiwijze meer krijgt.

 

Ideaal in combinatie klaver
GreenSpirit•SmakelijkeWeide is uitstekend te combineren met het witte klaver ras Alice. Graslandpercelen met klaver binden stikstof uit de lucht, en dit kan oplopen tot 150 kilo per hectare bij 50% klaver in het grasland. Hiermee bespaart u ten eerste ruim € 100,- uit aan kunstmest. Ten tweede verdient u hieraan doordat de extra gratis stikstof omgezet wordt in eiwit. De eiwitproductie van het grasland stijgt met 750 kilo per ha.


Aanbeveling GreenSpirit•SmakelijkeWeide

  • Voor hele seizoen een smakelijke weide.
  • Makkelijk in ruwvoermanagment.
  • Gras met een hoge voederwaarde
  • Hoge kroonroestresistentie
  • Samengesteld op bloeidatum

 

De samenstelling van de GreenSpirit•SmakelijkeWeide is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Samenstelling
Ras
Soort
15%
Baronaise
Timothee
45%
Briant
Engels raaigras tetraploïd middentijds
20%
Barhoney
Engels raaigras diploïd laat
20%
Barnewton
Engels raaigras diploïd laat
Specificaties
Top mengsel
Green Spirit
Zaaien vanaf:
februari
Zaaien tot en met:
november
Zaaidichtheid/ha inzaai:
45-55 kg
Zaaidichtheid doorzaai
25 kg
Drogestof-opbrengst totaal beweiding
Drogestof-opbrengst totaal maaien
Drogestof-opbrengst eerste snede
Drogestof-opbrengst tweede en derde snede
Drogestof-opbrengst vierde en vijfde snede
Kroonroest resistentie
Snelle voorjaars ontwikkeling
Droogte tolerantie (beworteling diepte)
Wintervastheid
Standvastigheid
Massa/smaak index
Voederwaarde (VEM/kg ds)
Structuur/prik (NDF)
Eiwit opbrengst
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
GreenSpirit

De filosofie achter de GreenSpirit is een maximale opbrengst combineren met een uitstekende smaak en voederwaarde. Deze combinatie biedt veehouders het hoogste rendement dat bijdraagt aan een goed bedrijfsresultaat.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop