GreenSpirit•Smakelijke Weide

Het hele jaar zeer smakelijk gras
GreenSpirit•SmakelijkeWeide levert het hele seizoen smakelijk gras. De goede smaak van het gras is te danken aan de beste tetraploïde rassen in combinatie met timothee.  Smakelijk gras bevordert de ruwvoeropname en dus de melkproductie.  Late tetraploïde rassen zorgen voor meer DVE (darm verteerbaar eiwit) dat resulteert in een hoger eiwitgehalte  in de melk. Bovendien geeft GreenSpirit•SmakelijkeWeide geeft een standvastig weide.

Flexibel in gebruik
GreenSpirit•SmakelijkeWeide is samengesteld uit rassen die zowel een hoge opbrengst leveren onder maaien als beweiden. Dit zorgt voor  flexibiliteit in het gebruik.

Besparing krachtvoer
GreenSpirit•SmakelijkeWeide produceert, bij een gelijk maaimoment, 30 VEM meer dan een standaard BG3 weidemengsel. De hoge VEM  in combinatie met de hoge opname van GreenSpirit•SmakelijkeWeide maakt een besparing van 32% op krachtvoer mogelijk in vergelijking met ruwvoer van een ouder graslandperceel.  Bovendien voorkomt de hoge  ruwvoeropname  pensverzuring. waardoor melkvee gezond blijft.

 

Hoge kroonroestresistentie
GreenSpirit•SmakelijkeWeide is, zelfs bij een lage bemesting, het hele seizoen ongevoelig voor kroonroest. Graspercelen zonder kroonroest produceren smakelijk gras en staat garant voor een hoge opname van zowel vers gras als kuilgras. De geur van timothee zorgt ervoor dat het mengsel onweerstaanbaar is voor koeien.

 

Bloei synchronisatie voor de hoogste voederwaarde
De verschillende rassen in GreenSpirit•SmakelijkeWeide bloeien op hetzelfde moment. Dit betekent dat het gras in dezelfde week de hoogste voederwaarde heeft met het beste celwandgehalte. De bloeiwijze doet er 10 dagen over om van de grond tot boven het gewas uit te komen. Als u bij de tweede snede de bloeiwijze onder in de stengel al wegmaait, zult u in de derde snede ook geen bloeiwijze krijgen. Dit verhoogt de kwaliteit van uw graskuil.

 

Ideaal in combinatie met het klavermengsels Quartet
Door het klavermengsel Quartet (5 kg/ha) toe te voegen aan GreenSpirit•SmakelijkeWeide wordt het mengsel smakelijker waardoor de opname nog hoger wordt. Graslandpercelen met klaver binden stikstof uit de lucht, waardoor het perceel goed blijft presteren bij een lagere stikstofgift.

Aanbeveling GreenSpirit•SmakelijkeWeide

  • Geeft het hele seizoen een smakelijke weide.
  • Flexibel in gebruik.
  • Meeste melk uit ruwvoer.
  • Voor duurzaam gebruik op veengrond en zware klei. Geschikt voor vroege en late inzaai en doorzaai van percelen.

 

 

 

 

 

Samenstelling
Ras
Soort
15%
Barpenta
Timothee
45%
Dromara
Engels raaigras tetraploïd
20%
Barhoney
Engels raaigras diploïd
20%
Barnewton
Engels raaigras diploïd
Specificaties
Top mengsel
Green Spirit
Zaaien vanaf:
februari
Zaaien tot en met:
november
Zaaidichtheid/ha inzaai:
45-55 kg
Zaaidichtheid doorzaai
25 kg
Drogestof-opbrengst totaal beweiding
Drogestof-opbrengst totaal maaien
Drogestof-opbrengst eerste snede
Drogestof-opbrengst tweede en derde snede
Drogestof-opbrengst vierde en vijfde snede
Kroonroest resistentie
Snelle voorjaars ontwikkeling
Droogte tolerantie (beworteling diepte)
Wintervastheid
Standvastigheid
Massa/smaak index
Voederwaarde (VEM/kg ds)
Structuur/prik (NDF)
Eiwit opbrengst
Hoe beoordeelt u dit product?
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
GreenSpirit

De filosofie achter de GreenSpirit is een maximale opbrengst combineren met een uitstekende smaak en voederwaarde. Deze combinatie biedt veehouders het hoogste rendement dat bijdraagt aan een goed bedrijfsresultaat.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop